Varför inte testa något nytt?

IMG_5503

Här är ett kort jag gjorde på DT-träffen vi hade för ett tag sen. Cicci utmanade oss att använda saker vi kanske inte normalt använder oss av och jag blev tilldelad ett litet block med 6×6 papper från Webster Pages. Det var inte något jag normalt använder mig av men papprena är underbart söta. Efter att ha bladdrat lite förvirrat i blocket så hittade jag det söta prickiga pappret och sen gick resten lite av sig självt.

IMG_5506

Den stora biljetten är utstansad med Tim Holtz movers and shapers “Tickets” och texten är en stämpel, också från Tim Holtz. Stämpelsetet heter “Stuff to say” och innehåller många både snygga och tänkvärda ordstämplar. Jag har använt en dabber för att färga in stämpeln med. Tänk bara på att tvätta stämpeln innan färgen torkar för annars går den aldrig bort. Kanten på biljetten har jag färgat in med Perfect Pearls i färgen Biscotti. Jag blev verkligen förtjust i den. Sen har jag ritat en vit linje med en vit Posca-penna, den är täckande vit med en finare filtspets istället för en sån kulspets som de vita pennorna brukar ha. Jag bara måste ha denna penna!

IMG_5507

Det som i mina ögon gjorde hela kortet är den snygga trädockan från Kaiserkraft. Det finns flera fina laserskurna träprydnader i serien och de är superroliga att jobba med. Min docka har jag målat med en Jenni Bowlindabber i färgen Malted Milk. Sen färgade jag in kanterna lite med en mörkare distressdyna innan jag stämplade en Tim Holtz-stämpel ur setet “Steampunk”och embossade hela dockan med genomskinligt embossingpulver.

Det är roligt att utmana sig själv att gå lite utanför sin stil, om du tappar inspirationen kanske det som hjälper är att du tar fram något som du inte annars använder och försök göra nåt av det. Eller välj några produkter som du måste ha med på ditt alster. Gör en lista med saker du köpt hem men aldrig riktigt kommit dig för att testa och såbestämmer du dig för att testa allt på listan inom en viss tid. Eller leta på youtube eller nätet efter en helt ny teknik eller kanske en ny kortvikning att prova på. Vem vet, du kanske hittar en ny favorit!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Varför inte testa något nytt?

  1. Karin skriver:

    Bara ÄLSKAR det här kortet! Så fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *