Ett par stämplingstips

Idag tänkte jag bjuda på två stämplingstips som jag klurat på ett tag. Händer det att ni köper omonterade stämplar på ark ibland? Det gör jag, och eftersom jag är scrappare så sitter jag ju och tittar på allt det där gummit som man klipper bort och funderar på vad det kan tänkas användas till. Man kan ju klippa ut figurer och använda som bakgrunder, typ tegelstenar eller så. Men så kom jag på att det går ju jättebra att stansa ut nya stämplar med de tjocka Sissix-diesen. Här har jag gjort en fjäril med hjälp av Tim Holtz Butterflies movers and shapers die set. Tänk på att du behöver en basplatta för att kunna använda movers and shapers.

IMG_5533

Det är enkelt och går jättefort, sen kan man ju montera dem på EZ-foam om man vill, men jag brukar bara sätta nåt dubbelhäftande på baksidan och ha en musmatta under. Det går bra med de små stämplarna men stora tycker jag att det är bäst att montera för att få jämnt tryck.

Mitt nästa tips är ett verktygstips. Apple Pie Memories Stamp Positioner Kit är ett hjälpmedel för att få dina stämpeltryck där du vill ha dem. Jag har inte exakt samma hemma utan min är av annat märke men de funkar på precis samma sätt. Fördelen med den som finns i shopen är att den är genomskinlig så du får lite bättre överblick med den. Jag visar här hur det funkar med min egen gamla trotjänare. Ser ni att jag stämplat med en utstansad biljettformad bakgrundsststämpel gjord av restgummi, precis som med fjärilen?

IMG_5519

Börja med att lägga plastskivan i hörnet på vinkelmojen och färga in din stämpel.

IMG_5521

Placera stämpelklossen i hörnet på vinkelmojen. Jag är säker på att den egentligen har ett riktigt namn men jag vet inte vad den heter så den får heta vinkelmoj. Det är alltså den svarta grejen.

IMG_5518

Nu kommer det fiffiga, placera plastskivan över det du ska stämpla. Är pappret större så hålls det fast under vinkelmojen. Är det litet som mitt var så tejpar jag fast det på bordet så det inte åker omkring eller fäster det med en post-it-lapp. När stämpeltrycket ligger precis rätt så lägger du vinkelmojen mot hörnet på plastskivan och tar bort plastskivan. Sen placerar du bara stämpeln (kolla så att den är åt samma håll som när du stämplade plastskivan) i hörnet på vinkelmojen och trycker ned den utan att flytta på papper eller vinkelmoj. När stämpeln landat på pappret kan du ta bort vinkelmojen och tryck ned stämpeln som vanligt. Trycket hamnar precis där du vill! I looooooove it! Hoppas ni förstod hur man gör, annars får ni fråga så ska jag försöka förklara bättre. Min bakgrundsstämpel är utstansad med en movers and shapers die ur setet Tickets från Tim Holtz och själva biljettstämpeln kommer också från ett Tim Holtz-set som heter Odds and Ends, mitt nya favoritset just nu.

Ha det så bra och hoppas vi ses igen nästa vecka.

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ett par stämplingstips

  1. NHL skriver:

    Jättebra tips! Gillar skarpt!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *