Limtips

Jag hoppas att du inte missat den fantastiska sladdlösa limpistolen som finns i shopen. Den är dessutom råååååsa så det gör den ännu bättre i mina ögon. Jag är tyvärr inte lycklig ägare till detta underverk (än) men det står högt upp på min önskelista (det börjar bli mycket där uppe i toppen på min önskelista har jag märkt). Jag har däremot en uråldrig gammal sak med sladd som funkar ok när jag är hemma, den trasslar och rasar omkull och har jättekort sladd men den limmar i vart fall. Jag fick ett tips av en vän om att om limmet hinner stelna innan man får fast det man ska limma fast så kan man värma det med embossingfönen så smälter det igen och så kan man försöka igen. Samma om man limmar lite snett så går det också att värma så länge man inte har ömtåliga band i närheten eller annat som tar skada av värmen. När jag funderat ett tag på detta fick jag en idé!

IMG_5667

När jag ska på träff har jag så mycket grejor med mig att limpistolen inte brukar få följa med. Istället pluttar jag ut lim på min non-stick matta (OBS: den måste vara värmetålig!) i olika storlekar och former. När det stelnat ordentligt så tar jag lös pluttarna och lägger i en liten påse och så tar jag med påsen på träff istället.

IMG_5668

När jag behöver smältlim så lägger jag bara en plutt på non-stick mattan (jag är inte jätterädd om skärmattan som jag har under, är du det så kanske du vill hålla limmet med en pincett eller något istället när du värmer ifall att värmen går igenom), värmer med fönen, trycker fast det som ska fästas, tar loss från non-stick mattan och värmer igen och så trycker jag fast grejen där den ska sitta.

Ja, dagens tips var inte sådär snyggt att fota men kanske det är till hjälp. Limma lugnt 😉

Det här inlägget postades i Verktyg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Limtips

 1. ele skriver:

  Bra tips! Men jag blir nyfiken på vad du limmat för något med limpistolen. Jag har en som jag aldrig använder…

  • Maya skriver:

   Kul att du gillade det. Klart du ska börja använda din Li pistol. Den är bäst när det gäller att fästa knöligt pynt som rosor, charms och annat som är svårt att få att sitta kvar med vanliga fästprodukter till exempel.

 2. Zima skriver:

  Bra tips, det ska jag testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *