Resedagbok för safari

Brorsan och pappa är på safari i Namibia. Givetvis har de med sig ett antal kameror och minst en dator, men vilken resa är komplett utan en resedagbok? Ofta blir det en anteckningsbok som redan finns hemma, eller så köper man en billig nånstans. Denna gång tänkte jag att brorsan kunde få en som är lite roligare att spara när man kommer hem och som har plats för några få foton om man så vill. (Plus att jag fick en legitim anledning att köpa Bo Bunnys Zoology-papper i olika storlekar…)

Det är många foton så det blir en lång resa i bloggen idag, men så här blev den:

Som bas för pärmarna har jag använt hård kartong jag hittade hemma. Målade kanterna svarta med akrylfärg. Sedan stansade jag ut Tim Holtz Vintage Valise i zebra-papper från Canvas Corp. Använde resväskan för att få känslan av resedagbok och inte bara anteckningsbok. Namnskylten (Tim Holtz Tag and Bookplates-die) och resväskans hörn är stansade från ett svart metallark (Ten Seconds Studios) och handtagen och spännena i Sticky-back Canvas som jag färgat svart med akrylfärg. Små brads från Tim Holtz för en snyggare finish. Metallbitarna är fästa med superstark dubbelhäftande tejp från Ten Seconds Studios. Den är gjord för att hålla metallen på plats och det gör den verkligen! Enklast är att klistra på den på metallen innan man stansar ut den! I övrigt har jag använt mitt favoritlim Strong & Precise från Scotch eller vanlig dubbelhäftande tejp.


På pärmens insida sitter ett papper som jag hade i lådan. Namnskylten (suddade ut brorsans namn) kommer från stickers-arket (stickers-arket finns både löst och i 12×12-paketet) ur Bo Bunnys Zoology-paket. Kartpappret är från den underbara serien Global från 7 Gypsies (finns i 8×8 och 12×12 också). Stämpeln ”Create your own journey” är från Hero Arts.


Har för första gången fått användning för min File Tabs die (Tim Holtz så klart). Ville dela upp dagboken i några olika sektioner: en för själva dagboksskrivandet, en för att kunna lista vilka djur man sett och en för övriga anteckningar. Det går givetvis att rita och klippa flikarna själv, men det är enklare och blir aningens snyggare så här. Använde vanligt svart cardstock. Stämpeln kommer från Tim Holtz och är stämplad med vit Staz-On. Klistermärkena från Bo Bunny. För att få anteckningssidorna demolerade jag ett A4-block jag hade hemma och skar till bitar i rätt storlek.


Även detta papper kommer från Bo Bunny. Tyckte det passade bra på djur-fliken. 🙂 Zoology-serien var mycket användbar till detta projekt! Just detta papper kommer från 6×6-blocket (vilket de flesta papprena gör) medan klistermärkena är från 12×12-paketet.


Ytterligare ett par klistermärken från Bo Bunny. När man är på safari vill man gärna pricka av ”The Big Five”, dvs de fem stora viltdjuren (vilt som i jaktbyten). Givetvis finns det fler stora djur, men dessa ska vara det svåraste och farligaste av savannens däggdjur att jaga. Jag gjorde en egen sida för dessa och stansade ut dem + en jeep med dies jag hade hemma. Papper till bakgrund och ficka från Bo Bunny.
Jag gjorde små kort i Word och skrev ut. På dem klistrade jag upp mina utstansade djur och fäste sedan på ett bakgrundspapper (gissa var det kommer från?) Stoppade sedan ner dem i fickan och hoppas att de stannar där och inte faller ur…


Ett par fliksidor till med papper från Zoology-serien. Stämplade lite på en del anteckningspapper med fåglar och fjärilar från 7 Gypsies Conservatory-set. De ska nämligen inte bara titta på farliga vilda djur utan även på fåglar. Fjärilar vet jag inte hur det är med i Namibia men de var snygga att stämpla…


Ibland dyker det upp småsaker som man inte vill tappa bort så jag klistrade fast en liten påse från Canvas Corp. Stämplade två stämplar från Tim Holtz Air Travel. Flygbiljetten är stämplad med Distress Ink Vintage Photo och kompassen med Walnut Stain. Klisterremsan från Zoology.


Gjorde en ficka till på slutet i fall det blir mycket lösa papper… Denna gången fick jag ta till ett 12×12-papper för att det skulle räcka till fickan också.

Ytterligare ett papper som fanns hemma…


Baksidan är gjord precis som framsidan med undantag av namnskylten. När alla sidor var klara band jag ihop dem med min BIA (Bind-It-All). Valde en 1″-spiral så att det skulle vara enkelt att bläddra  och dessutom få plats med lite saker i fickorna.


Hittade en bläckpenna gjord av papp (praktiskt så att limmet fäster) och klädde in den med kräpp-papper i zebramönster. Till detta använde jag decoupage-lim både under och över pappret. Då blir det som en lackad, tåligare yta. Har man inte decoupagelim går det precis lika bra med Matte Multi-Medium (eller gloss om man vill ha en blankare yta). Det är inte världens bästa penna, men det ser fräckt ut!


Och så här blev det med pennan i! Har du läst ända hit är jag imponerad! Kanske har du tålamod att åka på safari och sitta i en jeep i några hundra mil… 🙂

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Resedagbok för safari

  1. Marita Rivera skriver:

    Den blev helt fantastisk!!! Du kan allt!!;-)

  2. Mikaela skriver:

    smart!! älskar de papprena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *