Metallbokmärke

Visst har ni sett att det finns massor av roliga kurser att gå på CiLi in Papers i höst. Jag kommer till exempel att hålla en prova-på-kurs i färgläggning i november för den som vill testa att måla med Distresser och Tombows. Den 25:e oktober kan ni gå kurs i Mixed Media – Metall med duktiga Helena (Pandora) som visar hur man gör roliga saker med Ten Second Studios verktyg och metallark. Jag fick prova på det på vår förra DT-träff och mitt första alster var kanske inte riktigt i Helenas klass måste jag erkänna. Men oj så skoj det var! Nu har jag suttit hemma och knåpat ihop ett metallbokmärke.

IMG_5718

Det vari nte det lättaste alstret att fota i lampskenet så ni får ha lite överseende med blänket. Jag använde en färdig tag i storlek mindre som jag embossade i en embossingfolder med blommor (just den har jag fått i en tidning men det går såklart bra med vilken embossingfolder som helst). Sen stansade jag ut ett par fjärilar i tjockare kartong med hjälp av Tim Holz movers and shapers “Butterflies” och embossade dem i en av TH embossingfoldrar, “dot matrix”. Därefter fäste jag fjärilarna på tagen och klädde in allt med metalltejp. Jag gjorde mönster med baksidan av ett verktyg som jag rullade över tagen och så gjorde jag små “nithål” med en paper piercer. Ten Second studios har bra verktyg som man kan rulla över metallen för att göra fina mönster, de är jätteroliga att leka med! När jag var nöjd kletade jag in allt i akrylfärg och torkade bort det mesta så att det blev en mattsvart yta på det nedsänkta på tagen.

IMG_5717

Här syns fjärilarna lite närmare. Jag blev nöjd med mitt bokmärke och kommer nog att göra fler med olika motiv. Jag tänkte testa att skära ut mönster med min Silhouette och använda under tejpen, om man skär ett par tre av samma figur så kan man lägga dem ovanpå varandra och få lite höjd på figuren trots att den inte skär i jättetjockt papper. Hoppas jag inspirerat dig till att testa metal arts, anmäl er till Helenas kurs så får du testa och behöver inte investera i massa material innan du vet att det är din grej. Men jag lovar, det är jättekul!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Metallbokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *