Söta Blommor i filt

Du har väl inte missat hur du lätt gör sådana här gulliga blommor i filt med dina spellbinders dies eller med Sizzix Framelits  ? Du stansar helt enkelt ut en av dom mindre – jag tog nr 2 och klipper sedan den som en spiral. Jag gjorde några fler blad på min, men det blir fint även med en slät ytter-ring.

Sedan rullar du ihop blomman tajt  inifrån och ut och håller den så en liten stund så den får ”forma till sig lite”. Sedan ”öppnar jag den igen och styker Strong and precise (super bra lim från scotch) längs med hela nederkanten på blomman och rullar ihop den igen. Nu får du hålla en liten stund så limmet får ”fäste”. Vill du vara extra noga tar du några stygn med nål och tråd också – jag gjorde det och fäste samtidigt en liten pärla i mitten –  kan vara perfekt att göra samtidigt som man ska fästa fast blomman på sitt arbete så slipper man några onödiga moment.

Vill man ha ännu finare blommor i den här stilen så har Spellbinders precis kommit ut med speciella dies för detta – jag har inte provat men dom ser jättefina ut – bara att be Cicci att ta hem om du blir sugen! Här kan du se dom och resten av Spellbinders nya release;

Ha en skön dag, kram Karin

http://peppermintpattys-papercraft.blogspot.com/

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *