Tavla i Mixed Media

Jag har sett så många vackra tavlor och alster gjorde i Mixed media-teknik på bloggarna jag läser. Jag har inte riktigt vågat ge mig på det men så fixade vi till lite i ett rum hemma och de såg det så tomt ut på en vägg att jag tänkte att jag testar väl då. Vad är då Mixed Media? Ja, det innebär bara att man använder sig av flera olika färgproduker, media. Alltså man mixar produkter. Och på CiLi in Papers hittar du såklart allt du behöver och lite till.

IMG_5742

Jag använde en låda som jag fått scrapbokgrejor i som grund till min tavla, den har alltså kanter som en vanlig canvas. Lådan klädde jag in med ett ark Sticky Back Canvas, den räckte till att täcka hela ytan men över och nederkanten fick jag klä in i vanligt kopieringspapper eftersom den var lite för lång. När jag klätt in lådan så tejpade jag fast canvasen ordentligt på insidan så att den inte släpper och så lade jag ett lager Gesso över hela tavlan. Sen var det bara att börja leka med det jag hade hemma. Jag fäste ett par sidor ur en gammal pocketbok i Gesson när den fortfarande var blöt. Jag klippte en del av ett mönsterark ur ett 6×6 paper pad och fäste det på samma sätt. Jag hittade gamla chipboardbokstäver, en ram och ett hjärta i konstiga färger i mina gömmor. De målade jag med Gesso som jag färgade med glimmermist. Jag smetade lite av den färgade gesson på duken också. Det går lika bra att färga gesson genom att rita med en Tombowpenna på ett nonstick-underlag och sen blanda lite gesso i färgen, eller testa använda pearlmaker, akrylfärg eller perfect pearls. Det är bara att experimentera och se hur det blir.

IMG_5743

En bit spets limmade jag fast nedtill. Jag lade på tjockt med Gesso fläckvis och stämplade i med en Tim Holtz-stämel ur setet Ultimate Grunge, jag stämplade lite här och där med gesson som fastnade på stämpeln också. Jag gjorde lite swirls på frihand med hjälp av min limpistol, därefter täckte jag dem med gesso. Jag hade på lite Distress stains i färgen old paper här och där, mest efter kanterna och på spetsen. Jag stämplade med en brun pigmentdyna här och där (min smetade ut sig så använd staz-on eller liknande om ni vill att de ska sitta kvar ordentligt). Sedan lade jag på ett tunnt lager Gesso blandat med vatten överallt för att tona ned färgerna lite och få allt att flyta ihop lite bättre.

IMG_5744

Ett lås och en nyckel från Tim Holtz (jag hittar inte dessa i shoppen men hör med Cicci så fixar hon säkert hem dem till dig) fick vara smycken på duken. Eftersom det såg lite tomt ut på kanterna så rev jag remsor ur pocketboken och rynkade och fäste runt med kanterna. De färgade jag ocks lite med Gesso blandat med vatten. Det sista jag gjorde var att smeta Stickles i färgerna Rock candy, old paper och picket fence samt Crackle Paint, rock candy här och där. Lite Glimmermist sprayade jag också på i en ljust sandfägad nyans och sen var konstverket färdigt.

Jag hade jättekul när jag gjorde min tavla och kommer att göra flera. Jag ska skaffa mig lite texture paste för att kunna bygga lite mer strukturer men det är bara att leta i gömmorna så hittar du säkert massor av roliga saker att använda. Gesson är verkligen bra för att täcka ful chipboard med, sen kan man ju färga den som man vill så den är bra att ha men den räcker ganska långt så du behöver verkligen inte hundra produkter för att fixa en tavla. Ha det så roligt nu och kladda lugnt, jag ska gå och se var mitt scraprum tog vägen under tillverkandet av tavlan för jag har färgprodukter och grejor över hela bordet så jag ser inte skrivborden längre 😉

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *