Tonic Studios Stars

Häromdagen fick jag en alldeles ny punch i min hand med order: ”Blogga denna på söndag”! 🙂 Den kom direkt ur lådan med alla nya roliga stansar från Tonic Studios som var beställda till butiken.


Just denna är en kantstans av mer traditionell typ, den tillhör alltså inte deras Border System. Självklart är det roligt att testa något alldeles nytt och jag måste säga att den var väldigt enkel att stansa med!


Tryck in den lilla grå ”knappen” så kommer handtaget upp. Att man kan låsa fast det gör det väldigt mycket enklare att förvara den då den tar lite mindre plats.


På undersidan finns små gummifötter som gör att det står stadigt och inte flyttar på sig när man stansar.


Den lilla luckan går att öppna.


Har man luckan stängd när man stansar hamnar allt skräpet där och det är lätt att tömma direkt i papperskorgen.


Man kan också ”låsa fast” luckan i öppet läge och då hamnar allt skräpet direkt på bordet:


Punchen har kugghjul inuti som gör det otroligt enkelt att stansa, även i tjockare papper. Jag, som har problem med handleden, uppskattar det oändligt mycket! Vanligt cardstock ska ha tjockleken ca 160-240 g/m² (kopieringspapper brukar vara 80-100). Dessa stansar klarar upp till 400 g/m² tack vare kugghjulen!


Lägg pappret mot strecket som finns där det står ”first punch” och tryck. Fördelen med att inte börja allra längst ut från början är att stödkanten finns kvar. Jag brukar gå tillbaka och stansa den sista (eller första hur man nu vill kalla det) biten när allt annat är klart. Eller så gör man en för lång bit och skär av till lagom längd.


Sen flyttar man pappret en liten, liten bit så att början på mönstret precis passar över markeringarna. Den fungerar med andra ord som en ”vanlig” kantstans 🙂


Fortsätt flytta en bit i taget och se till att markeringarna passar hålen du gjort så får du en fin kant. Viktigt att stödkanten hela tiden ligger rakt!

Jag kombinerade denna punch med en Accent ur Border System som också har stjärnor. För ett tag sedan kom det ”vingar” man kan använda på accenterna för att göra om dem till hörnstansar.


Man fäster de enkelt genom att sticka in dem från sidorna på Accent-punchen.


In med pappret och lägg mot vingarna som i vilken hörnstans som helst.


Visst blir det läckert! Tog sedan min stora hörnstans för att runda av hörnet och det visade sig att de matchade perfekt. Tror att det större hörnet borde passa, men jag måste kolla det, för jag är inte helt säker. Har nämligen inte just denna själv…

Höll dagens kort väldigt enkelt då jag ville att puncharna skulle framträda.

Ett vanligt vitt cardstock som bas och ett gult som ”matta”. Textstämpeln kommer från Hero Arts clearstamps ”Find Joy” och är stämplad med svart StazOn. Att jag valde just StazOn beror på att jag täckte hela den vita ytan med glitter glaze för att få lite ”sparkle” på kortet efter jag stämplat. En vattenlöslig dyna hade flutit ut. Man kan undvika detta genom att använda glitterspray i stället, men det har jag ingen, än…


Här ser man lite bättre hur det glittrar!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *