Enkla minikort

Jag fortsätter med mina julkort. Jag fick med mig superfina Reprint-stämplar hem från Göteborgsmässan. Jag letade efter ett set med både fina jultexter på svenska och några enklare motiv så att det går fort att göra korten. Är motivet stilistiskt så går det fort och enkelt att måla dem eller klippa ut dem ur mönsterpapper.

IMG_5797

Jag har använt mig av ett pärlemorskimrande ark cardstock som jag hade i mina gömmor. På det stämplade jag en pumla med svart pigmentfärg och embossade den. Jag stämplade även snöstjärnorna i setet runt om med distressdyna i färgen Tumbeled Glass och distressade med genomskinligt embossingpulver. Sedan har jag målat pumlan med mina Copics men har du ett mattare papper så går det såklart att använda exempelvis distresser eller tombows.

Ett vackert band får pryda kortet, en fin kontrast till den kraftfärgade kortstommen. Kortet är i 3×3 inch format, det är ett bra format som ger dig 8 kortbaser ur ett vanligt cardstock. Dessa små kort kan man också fästa vid julklapparna istället för ettiketter.

Hoppas du fått lite inspiration. Små minikort är snabba och roliga att göra och jag har börjat göra dem mellan större alster för att rensa hjärnan och testa nya tekniker.

PS. För er som missat det så är en pumla det som folk fått för sig att det heter julgranskula. Det är såklart fel, en pumla är en pumla och inget annat 😉

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Enkla minikort

  1. snojbi skriver:

    Enkelt men det är ju sååååå himlans snyggt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *