Maskad LO

Då var det dags för ännu ett alster som skapades på scrapträffen förra helgen…

Uppgiften var att skapa ett alster där man skapade ALLT från grunden genom att maska, stansa, stämpla och måla. Dessutom var man tvungen att ha med färgen blå. För mig som älskar blått var det sistnämnda inga större problem.


Jag började med ett vitt, slätt cardstock. På det lade jag en mask och färgade in pappret med den nya distressfärgen Gathered Twigs (ingår i höstfärgerna). Den matchade fotot bra. Har också dragit lite snabbt med samma färg runt hela pappret för att få en slags ram. Efter det tog jag fram mina blå distress stains (Tumbled Glass, Broken China, Faded Jeans & Chipped Sapphire) och gjorde splashar. Det är roligt, men det gäller att lyfta flaskan fort för att få det tillräckligt splashigt. Man ska också vara rädd om sina kläder. Min ljusa tröja låg i riskzonen för blå stänk, men den klarade sig med nöd och näppe. Lite guldglimmer gjord av vatten och perfect pearls guld i en MiniMister är också sprayat lite här och var. Man kan se en antydan längst ner i vänstra hörnet.

Fotomattan är enkelt gjord av vit CS stämplad med den härliga Hero Arts-stämpeln Envelope Pattern i Chipped Sapphire. Nyckeln är gjord av grungeboard och är först dränkt i Distress Crackle Paint Rock Candy (vilket jag värmde lite för tidigt med embossingfönen så det blev alldeles för bubbligt). Sedan hade jag på olika distress stains (vilka färger det var minns jag inte idag) och lite Viva Inka Gold för extra lyster då distressfärgerna inte ville som jag ville.


En färdig Manilatag (har man ingen kan man alltid stansa ut egna av manilacardstock och Tim Holtz die Tag & Bookplate) färgades in med distress stains i en av de blå nyanserna. Jag stämplade en Tim Holtz-text med Gathered Twigs. Texten kommer från ett stämpelset som heter Urban Chic. Finns inte inne i butiken just nu, men håll utkik här bland alla TH-stämplar – den kanske kommer in igen! Ett par blommor gjorda med Tonic Studios Petal Pairs-punch (utstansade i papper infärgade av stains) och en gnutta pearl maker guld i mitten (det blev inte mycket till pärla, men jag hade lite tidsbrist då deadline för utmaningen närmade sig med stormsteg). Själva förstärkningsringen runt hålet på tagen har fått lite Halo Blue Gold Lumière färg på sig. Den är sååååå läcker tycker jag. Måste komma ihåg att använda den lite oftare.

För tillfället kan du köpa höst- och vinterfärgerna av Tim Holtz Limited Edition Distress-dynor till paketpris!!! Vänta inte för länge, för vem vet hur länge detta erbjudande finns kvar?!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *