Julkort i vitt

Håller som bäst på att fundera på årets julkort… Liiiite sent ute, jag vet, men det blir likadant varje år. Spelar ingen roll att jag börjar fundera redan i oktober (eller på sommaren). Tydligen behöver jag panikstress för att något ska bli gjort (gäller inte bara julkort, utan det mesta i mitt liv).

Här kommer dock ett som är färdigt. Det är gjort till en utmaning där ALLT skulle vara vitt. Svart stämpelfärg var inte tillåten, inte heller stickles i silver eller liknande. Bara vitt. Och kanske lite vitt… Dessutom skulle det finnas en stjärna med (vit såklart).


Basen är ett vanligt slätt cardstock. På det satte jag fast en bit vit wellpapp som fick en dos embossingcrème här och var för att likna snö. Är inte helt säker på hur den är tänkt att användas, men jag smetade på direkt med fingrarna och värmde sen med embossingfönen och det funkade bra. Stansade ut lite snöflingor med en Martha Stewart kantstans (Snow Flurries – som verkar vara slut i butiken, men man kan alltid använda denna från Tonic Studios även om alla flingor blir lika, annars kan man embossa små flingor i vitt) och limmade på. Stjärnan är av grungeboard och är täckt av Picket Fence Crackle Paint. Frosted Lace Stickles (som inte har något silverglitter i) runt kanten och ett vitt organzaband i vikningen.


Det är inte bara Karin som älskar granen från Hero Arts! Den råkade följa med mig hem också… Har du missat Karins fyra kort med granen föreslår jag att du letar upp dem i bloggen, för de är helt underbara! Min gran är embossad i vitt (naturligtvis) på vitt papper och sedan utklippt. Lite Rock Candy Stickles gned jag på, men det syns nästan inte alls, inte ens i verkligheten. 🙂 3D-kuddar bakom den övre delen och vanlig dubbelhäftande tejp över wellpappen (för att hålla ungefär samma nivå på granen) och sen var kortet klart. Vitt blev det!

Försök minska julstressen och ta det liiite lugnt då och då i veckan så att du inte är helt slutkörd till jul. Få se om jag lyckas med det själv… Vi syns här igen på juldagen!

GOD JUL!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *