Boken om mig – del 1

Har varit bortrest i helgen och min lilla 10-tums-dator och jag har inte varit allra bästa vänner. Den var så otroligt långsam att det inte riktigt funkade att göra blogginlägg, så därför kommer detta en dag sent.

För snart två år sedan hittade jag en årslång utmaning hos ScrapDolly som gick ut på att göra en LO i veckan efter en given uppgift. Hon hade gjort en plan där man går igenom sitt liv, vänner, jobb, familj, boenden, drömmar och allt annat. Helt fantastiskt bra. Jag hittade den i maj och den hade börjat vid nyår 2010 så jag tänkte att jag skulle börja vid nyår 2011, dvs för ett år sedan. Det blev inte riktigt så… 🙂 Men NU! Vecka ett är i alla fall klar.

Första veckan (eller ”prompt” som hon kallar uppgifterna som tyvärr inte verkar gå att ladda hem längre. Hon kallar projektet 52in10 – vilket ska tolkas om 52 layouter under 2010) handlade om att se tillbaka på årtusendets första decennium, vad som hänt i ens liv. Jag gick också tillbaka till millennieskiftet, även om jag då backade tolv år i stället för tio, men det är inte så noga egentligen. Det är ju mitt album.


Så här blev den till slut. Basen är ett papper från Maja Design (Så länge jag lever ur serien Crea Diem). Mina foton sitter på fotomattor av Core’dination cardstock Walnut Stain som är skrapade i kanterna. Det ljusblå pappret under kommer från FabScraps Heritage-serie. Det gör även notpappret och den lilla blå tagen ovanpå – de satt i Journal Tags-häftet (finns inte i web-shopen, men jag tror att man kan köpa lösa sidor ur häftet i butiken). Den bruna textrutan klippte jag ur Bo Bunnys Timepiece Cut Outs.


Det var mycket att skriva – det hinner hända mycket på 12 år, men det är så personligt att jag valde att göra en dold journaling. Det blir nog mycket av den varan i detta projekt. Jag skrev ut allt från datorn på två A5-sidor och skar ner dem lagom till texten. Sedan stämplade jag över alltihop med Distress Old Paper och en stämpel från Stampendous: Crumpled Edge Border för att ge lite illusion av gammalt, skrynkligt papper. Det syns inte jättetydligt på fotot, men man kan ana det där jag inte suddat bort texten. Skrapade kanterna, inkade med Distress Walnut Stain och klistrade fast på ett kraft cardstock i lämplig storlek, även det inkat med Walnut Stain. Ett brunt organzaband är fastklistrat mellan papprena för att det ska vara lättare att dra ur fickan. På fotot har jag suddat bort texten.


Här ser man journalingsidan sticka ut lite ur fickan. Stoppade in tags under mina foton med årtal och plats var de är tagna. Det finns inte så många kort på mig då jag avskyr att stå framför kameran, så det fick bli från 2002 och 2009 för att representera decenniet. Tagsen kommer också från FabScraps häfte Journal Tags som matchar deras pappersserie Heritage. Fäste organzabanden med Tim Holtz häftapparat. Använder den lite för sällan! Om man vill så finns det lite plats på baksidan av tagsen att skriva mer. Kanske gör jag det en annan dag, kanske inte.


Detta är mina absoluta favoritblommor från Prima. Tyvärr tillverkas de inte längre och jag fick tag på dessa ljuvliga blå i London förra året. Snart är de slut… 🙁 De har visserligen gjort nya Hydrangea, men just denna blå finns inte (fast de hamnar säkert hemma hos mig ändå). I blommorna sitter det blingstenar från Bo Bunnys Jewels Et cetera.


En närbild på hur läckert det blir när man använder kantstansen Binding Edge från EK Success (hmm, verkar vara slut i butiken för tillfället). Den är inkad lite slarvigt med Walnut Stain och jag böjde flärparna lite lätt fram och tillbaka så att det skulle se ”använt” ut.

Fortsättning följer (förhoppningsvis) med fler LOs från detta projekt. 🙂

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *