Julgransprydnad eller nåt…

På en scrapträff jag var på i höstas skulle man göra en julgransprydnad. Just nu minns jag inte kriterierna, men detta är i alla fall resultatet. En något okonventionell prydnad som för tillfället hänger på min sovrumsdörr. Eftersom det inte finns några direkta associationer till jul i den kan den hänga uppe hela året. 🙂


Jag plockade fram några bitar grungeboard (vingarna, hjärtat och döskallen) och klistrade på lite mesh på ena sidan vingarna. Klädde sen in alla bitar aluminiumtejp, både på fram- och baksida. Tog sen mina underbara metallembossingverktyg och gjorde mönster i. Kulverktyget var väldigt bra att göra fördjupningar för bling.

När jag kände mig nöjd tog jag min svarta akrylfärg och täckte alltihop (en del i taget) och torkade bort omedelbart för att endast lämna lite svart här och var så det ser slitet ut. Det går alltid att bättra på med mer färg om man inte blir nöjd. Sen var det dags för lite kopparvax ovanpå för att få ett rostigt intryck.


Allt klistrades ihop med Glossy Accent, som både är starkt och torkar genomskinligt = osynligt.  Satte ett floss-snöre infärgat med guldvaxet (jag hade inte silverfärgen med mig, det hade annars varit snyggare) emellan bitarna när jag limmade ihop dem.

När limmet var torrt och allt höll ihop ordentligt klistrade jag fast lite blingstenar och lade på stickles runt om. Inte särskilt juligt, men rätt läckert ändå, tycker jag. Har man inte röda blingstenar (som jag hade) kan man ta vanliga vita/genomskinliga och färga med alcohol inks eller ProMarkers/Flexmarkers och få vilken färg man vill!

Nästa inlägg blir förhoppningsvis en rapport från CHA i Los Angeles! 🙂

 

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Julgransprydnad eller nåt…

  1. Mikaela skriver:

    urläckert!! dekorationer helt i min smak!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *