Grattis med presentkort

Ligger hemma sjuk och insåg just att det är min bloggdag. Har inte orkat vara uppe mer än några minuter i taget de senaste dagarna och därmed inte kunnat skapa något. Vad gör man? Letade snabbt igenom gamla blogginlägg på min egen blogg (sen innan DT-uppdraget började) och hittade detta kort som jag är väldigt nöjd med. Kanske det kan inspirera någon? 🙂
Det var min syster (bonus-syster om man ska vara riktigt noga, men det behöver man inte vara) som fyllde år den gången och då fick hon detta kortet:


Jag gjorde en liten utmaning till mig själv som innebar att, förutom wellpappen, jag bara fick använda vita, omönstrade papper som grund. Varför göra det enkelt? Ett vitt cardstock (eller om det blev två till slut) färgades in lite ”slarvigt” med distress Tea Dye, Antique Linen och Old Paper med hjälp av blending tool. Sen stämplade jag med en textstämpel (just den jag använde finns inte i butiken, men denna borde funka lika bra) med Vintage Photo så att det täckte hela pappret. Skar ut lagom bitar för att täcka fram och baksida och inkade kanterna med Vintage Photo. Grattisstämpeln hade jag i gömmorna. En bit riven,  inkad wellpapp, lite spets fastsatt med blombrads i koppar fick tillsammans med fjärilarna pryda kortet (det finns snygga kopparbrads från Tim Holtz också, eller så kan man använda foliage…).


Fjärilarna är utstansade i vellum med en Martha Stewart-stans och sedan dekorerade med halvpärlor.

Då jag ville få plats med presentkort inuti kortet fick jag fundera ut nån smart lösning. Kom på att jag sett på flera ställen kort som hade nån typ av ficka, men inte var jag sett dem. Som tur var kom jag ihåg tillräckligt för att få ihop modellen. Mätte presentkorten och lade till lite för att få rätt höjd på kortet. På bredden är det ett helt cardstock. Vek på mitten och vek tillbaka för att få till fickan (som är uppskuren i vecket) och sen stansade jag en halvcirkel med en cirkelpunch. Själva kortet fick den bredd som blev över. Med denna metod blev det ett veck i ”ryggen” av kortet, vilket jag inte tyckte var snyggt. Då kom idén att ge kortet bokutseendet. Här tog jag vanligt kopieringspapper, så att det skulle vara tillräckligt tunt att vika runt, och färglade med ProMarker Burnt Sienna (Spectrum Noir GB10 ur det bruna paketet är mest lik om man inte har PMpennorna). Jag fick ju bara använda vita papper… Ett bra sätt att få papper i exakt den färgen man vill ha!


Insidan fick samma behandling som utsidorna förutom textstämpeln. Ett organzaband fick tillsammans med fjärilen och några pärlor utgöra dekorationen på vänstersidan. På högersidan har jag stansat ut med en Tim Holtz-die och skrivit min hälsning på. Bakom sitter en vellumbit som är torrembossad i en Cuttlebugfolder (denna Tim Holtz-folder är mest lik).


Så här ser det ut när presentkorten sitter i.


Här syns bokkänslan igen. Klädde ryggen med mitt färgade papper och vek små remsor runt hörnen och satte dit min handgjort-stämpel. För att hålla ihop kortet (inte kul om presentkorten ramlar ut) klistrade jag fast ett sidenband på insidorna och gjorde en skåra i utsidorna där bandet kunde komma ut.

Nu ska jag fortsätta kurera mig (och försöka ta mig till doktorn i morgon) så kan jag förhoppningsvis ha något nyskapat nästa helg! Ha en skön vecka.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *