Smycken av Fimolera

Jag har en liten Fimo-gömma i en låda. Jag tänkte en gång att jag skulle göra små prydnader till kort i Fimo men jag hade ingen direkt begåvning på ler-fronten så leran blev liggande. Men så snubblade jag över något som fångade mitt intresse på Pinterest. Jag tänkte att jag kunde använda mina scrapgrejor till att göra hängsmycken med leran.

IMG_6076

Fimolera är sån lera som man bränner i ugnen så blir den hård. Jag tor att det finns något som heter Cernitlera också som går att bränna. Jag har kavlat ut leran med hjälp av en slät penna på mitt teflonunderlägg. Sedan har jag tagit ut former med burklock och annat. På bitarna har jag använt lite olika grejor. Bokstavsstämplar från Hero Arts som heter Typewriter Letters, tårtpapper som jag kavlat över med pennan, en mask från Crafters Workshop som heter punchinella, chipboardfigurer, en stämpel ur Tim Holtz stämpelset med grunge-stämplar och annat som jag hittade på skrivbordet. Hålen tog jag med min Crop-a-dile.

IMG_6083

Jag har inte hunnit bränna mina alster än men hoppas att de blir lika fina efter. Har man små kakformar i miniformat att ta ut former med blir det nog ännu finare. Fast man ska inte baka kakor med dem sen för leran är giftig. Jag får nog jobba lite mer på själva formerna men det ska ju synas att det är handgjort 😉

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *