Runt grattis

Ibland är det kul att testa nya vikningar när man ska göra kort. Få lite ny inspiration…
Jag har under veckans bloggrundor sett minialbum i ”cirkelformat” men det var ju ett kort jag skulle göra. Gjorde en egen variant genom att använda en fjärdedel av albumet och vips så hade jag ett kort i stället.


Jag hittade ett gammalt mönstrat papper som passade perfekt i färg. Distressade kanterna och inkade med Walnut Stain. Stansade ut en Tim Holtz-klocka i vitt papper och färgade med Distress Forest Moss. Stämplade de söta barnen från Hero Arts med Walnut Stain.


Började med att skära ut en cirkel ur ett vanligt cardstock. Kortet blir lika högt som halva cirkeln. Min cirkel är 11½ tum så kortet passar bra i ett vanligt 6×6″-kuvert. Vik pappret på mitten, öppna och vik på andra hållet. Klipp upp ett veck till mitten och klipp bort så att det blir en flik kvar att klistra ihop kortet med. Titta gärna på albumbeskrivningen för tydligare bilder. 🙂 Det man ska tänka på är att INTE klistra fast alla dekorationer på den fjärdedelen flärpen ska klistras fast på. Det får man försöka få till när man satt ihop kortet, annars syns den.


Den lilla pappersrosen ”målade” jag med embossinginksrefill (använde pensel så det skulle komma ner i alla veck) och hällde sedan UTEE på och värmde. Innan det svalnat hällde jag på mer och värmde igen. Upprepade några gånger tills jag var nöjd med utseendet. Detta görs enklare i en Melting Pot där man kan doppa rosen, men jag har ingen sån (än).


Så här ser kortet ut uppfällt. Mönstrade papper från Butterfly Garden (Pink Paislee). Mycket passande när mottagaren älskar fjärilar!Stansade ut ett par olika Martha Stewart-fjärilar (stor, liten) i vellum, inkade med Walnut Stain och satte på lite pärlor för att markera kroppen.

Detta var en kul kortvikning som jag definitivt kommer att använda igen!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

2 svar på Runt grattis

  1. Monica skriver:

    Jätte fint….en annorlunda kortvikning som jag absolut ska testa…!

  2. Iffa skriver:

    Härligt kort! Jag fullkomligt älskar olika kortvikningar och gör oftast sådana och inte typ 15×15 =) Härliga färger på kortet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *