Vårtulpan från Dreamweaver

Har nu äntligen fått hem produkter från Dreamweaver! Underbara prylar som jag upptäckte på CHA i januari. Det finns oändliga möjligheter att få fram olika effekter! Idag har jag testat från grunden. Övriga experiment får komma senare…


Så här blev resultatet. Höll det rent och enkelt för att tulpanen skulle komma till sin rätt. Att tulpanen är lite upphöjd syns tyvärr inte på denna bilden, men det syns på nästa (som visar tulpanen ofärgad). Har färglagt med Distress Markers. Basen är ett vanligt cardstock med orange peel-struktur och under tulpanen sitter en matta av Distress Core’dination Forest Moss (för att matcha den gröna färgen på tulpanen).


Tog ett slätt, vitt cardstock och tejpade fast stencilen med flyttbar tejp (finns i fysiska butiken om jag inte minns fel – en blå förpackning från Scotch) så att inte pappret skulle skadas. Smetade på embossingpasta med palettkniven och skrapade av överflödet med skrapan för att få det så slätt och fint som möjligt. Det som blir kvar skrapade jag ner i burken igen. Inget spill här inte! Det som är viktigt att komma ihåg är att göra rent redskapen från pastan omedelbart! Annars finns den kvar för alltid. Denna embossingpasta ska inte värmas utan lufttorkar på nån timme. Fast det var lättare att färglägga när den torkat över natt!


Här syns alla verktyg och material (förutom papper) som jag använt till kortet. Invigde min nya ATG (Advanced Tape Glider) som jag vann på CHA. Den tejpar väldigt bra även om den verkar stor och klumpig. Det är den för övrigt bara när man ska förvara den eller ta den med sig, när man använder den känns den alldeles perfekt. Förutom det som är nämnt ovan så är linjal och skärmaskin ett måste och likaså underlägget.


Gjorde ett litet test med olika typer av färg för att se vad som funkar på embossingpastan. Använde prickstencilen för att få många avskilda delar. Det verkar som att allt fäster, utom färgpennor (alltså de som ser ut som blyertspennor fast i färg). De blir dessutom lite för vassa och rispar mer i den lite svamplika pastan. Alcoinken ser väldigt kladdig ut och det beror på att jag försökte använda inkblendern på en liten prick utan att få färg på de andra. Det gick så där kan vi väl säga 🙂 Att Spectrum Noirpennan och Promarkerpennan rispat upp pastan beror mest på att jag var lite oförsiktig och lite på att alkoholbaserade pennor verkar funka bättre om pastan får torka mer än en timme, typ över natten, för på morgonen efter var det inga problem att måla. Där det står bläck är det riktigt gammaldags bläck och jag har använt ett gammalt pennskaft att skriva med. Tänkte att det var lika bra att testa alla typer av färger och pennor som finns hemma! Inser just nu att jag glömde blyerts (gjorde ett snabbtest och det funkar OK om den inte är alltför vass). Ser fram emot att göra liknande test på de andra pastorna: genomskinlig, skimrande och crackle!


Alla färger jag använt…


Här ser man också hur otroligt fina detaljer det blir med kugghjulsstencilen!

Tycker du att detta verkar lika intressant som jag så håller jag kurs den 18 april med detta härliga material! Kursen kommer snart upp i webshopen så du kan beställa plats, men boka in i din kalender så länge så syns vi då!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *