Skriv ut på Sticky Back Canvas

Jag hoppas att du upptäckt Sticky Back Canvas, ett riktigt rolig och mångsidigt material. Det är ett tyg med klister på baksidan och det går att använda till hur mycket som helst. Bland annat kan man skriva ut på det. Jag hittade ett foto på min dotter från hennes 4-årsdag som jag skrev ut på canvasen. Enklast är att skriva ut på papper först, jag sätter ett kryss i ena hörnet på pappret innan jag skriver ut på det så att jag vet vilket håll jag ska lägga in det igen. Sedan klipper du ut en lagom stor bit som täcker bilden och klistrar fast ovanpå. Sen är det bara att lägga in pappret med canvasen på i skrivaren åt rätt håll igen och printa ut en gång till. På så sätt slipper du använda större bitar än nödvändigt när du skriver ut. Detta är ett bra knep när man skriver ut digistämplar eller annat också. Klistra fast cardstock eller det papper du gillar att färglägga på samma sätt med dubbelhäftande tejp eller liknande. Kör genom skrivaren en gång till och du slipper slösa ett helt ark papper. Mycket praktiskt. Vill du få loss skrivarpappret från baksidan (det är sällan nödvändligt då det inte syns) så använd din embossingfön och värm till tejpen släpper taget.

IMG_6151

Papper (från Jillibean Soup) och dekos är privata. Jag har kletat lite gesso på kanterna för att rama in lite.

IMG_6152

Här syns det hur fint det blir att skriva ut på Canvasen. Använd clip art eller gratisbilder du hittar på nätet, skriv ut och klipp runt så har du hemmagjorda dekos. Man kan göra hur mycket skoj som helst. Sök även på Sticky Back Canvas på youtube så kommer du att hitta massor av roliga tekniker att testa. Ha det så skoj!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *