Easel-card

För länge sen var jag med i en utmaning där det gällde att göra ett kort med endast rött, svart och vitt. Jag valde att göra ett easelcard, eller ett stafflikort, för jag gillar den kortvikningen.

Jag har använt svart och vitt cardstock som grund. Färgade in det vita med distress Fired Brick. För att textstämpeln skulle synas ordentligt tonade jag färgen så att det skulle vara en ljusare bakgrund till den. Hade det inte varit färgrestriktioner hade jag nog haft med lite orange och gult i bakgrunden… Textstämpeln kommer från Tim Holtz (just denna hittar jag inte i butiken, men det finns många andra fina!).
Blomramen, som är en clingstamp från Hero Arts (Dandelion frame, verkar också vara slut, men denna går minst lika bra), går egentligen hela vägen runt, men då jag ville framhäva texten lade jag inte på färg runt hela. Den är stämplad med distress Black Soot. Runt om alltihop har jag sedan duttat lite med embossingdynan och hällt på embossingpulver Black Soot för en läcker effekt.


Alla blommorna var vita från början. Den understa är stämplad med en textstämpel (minns inte var den kom ifrån) och Fired Brick. Mellanblomman är helt infärgad med Fired Brick och sedan har jag tagit lite Black Soot i kanterna på alla tre för att smutsa ner dem lite. En röd blingsten i mitten och några glue dots för att fästa dem. Det vita pappret har fått alla kanter skrapade med en Edge Scraper för att se lite slitet ut.
Den svarta kanten är stansad med Martha Stewarts Edge Punch Embossed Zigzag och sen har jag lagt lite svart stickles på. Den nedersta kanten är fäst med dubbelhäftande tejp medan den översta har 3D-kuddar under för att få en liten kant att ställa upp framsidan mot.


Kortet i uppfällt läge. Min grattishälsning skrev jag bakom den svarta bården (det vita pappret sträcker sig ända upp till kanten även om det inte syns här). Det blev mycket distressprodukter här, men jag gillar verkligen dem!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *