Tack-kort

Jag har varit på en kanonkurs för förskolechefer i privat regi där kursansvarig satt ihop ett späckat program åt oss som var med. Både innehåll, upplägg och föreläsare har varit fantastiska, även om jag tidvis funderade på om det verkligen fick plats någon mer information i hjärnan… Till sista dagen (av sex) ordnade jag en bukett blommor från oss alla och gjorde ett kort till. Mimmi är en sån där människa som sprider glädje och inspiration och har en allmänt positiv inställning till det mesta samtidigt som hon kan vara stenhård i förhandlingar och detta ville jag skulle speglas i kortet. Det är åtminstone min bild av henne. Tycker att jag lyckades helt OK även om detta är andra versionen. Första är skrotad och ofotad :-).


Gjorde en kortstomme med portvikning (gate fold) i vit cardstock. (12″ x 6″ papper, biga på 3″ och 9″ i stället för det vanliga på 6″ och vik ihop så delarna möts på mitten.) Det mönstrade pappret kommer från Pink Paislees Butterfly Garden. Jag har skrapat och inkat alla kanter med Distress Gathered Twigs. Fjärilarna är stansade med en Martha Stewart-stans (tror att den är slut i butiken, men fjärilen från Tonic Studios är minst lika fin!) i vellum. Det ger ett skirare utseende än vanligt tunt papper tycker jag. Lite pärlor på för att markera kroppen.

Ett grönt organzaband löper runt hela kortet under de mönstrade pappersbitarna. Använde min fina ATG (den stora tejphållaren – Advanced Tape Glider från Scotch) och klistrade allt med. Det känns bättre och bättre att använda den. Man vänjer sig vid storleken! Bra tejp är det också.

Stämpeln kommer från ett av Vilda Stamps hemliga kit (Svenska texter 2). Den kändes klockren till detta kort! Har stämplat på Neenah-papper från Crafters Companion (finns i fysiska butiken) med svart distressdyna och sedan färglagt med Spectrum Noir-pennorna. Blomman bakom har jag skurit ut med min e-craft (både cirkeln och kronbladen). Börjar bli dags att använda den maskinen som nu stått på mitt skrivbord i snart ett år och känt sig ensam och ledsen…


Även baksidan har jag klätt med Butterfly-papper. Här syns också att knytbandet går runt hela kortet.


Ytterligare en fjäril hamnade på insidan. Använde två Tim Holtz-stansar för att stansa ut skrivrutan (OBS, man måste ha en Base tray för att kunna använda denna) och bakgrunden.

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Tack-kort

  1. snojbi skriver:

    Åhhh ett sånt underbart kork
    Krsmis

  2. Tigerblomma skriver:

    Det kortet hade jag blivit vääldigt glad över om jag hade fått det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *