DT-träff

Igår (lördag) och idag har vi DT-träff på CiLi in Papers tillsammans med DT-medlemmarna på svenska Tonic Studios-bloggen. Otroligt roligt, men lite synd att några inte kunde komma…

Av och till (mest hela tiden enligt Cicci) har det varit fjortisfniss i vissa hörnor (läs min) då vi funderar på kreativa sätt att använda produkterna. Tinas händer såg ut som smurfhänder när hon gick hem. Sa jag att vi har roligt också?!

Under lördagen fick vi prova Dylusions-misterna. Otroligt pigmentrika! Lite spray räcker lååååångt. Det kanske inte blir knivskarpt när man använder dem med masker, men vi kom fram till att det nog inte är riktigt meningen. Vi testade på flera olika sorters papper och det flöt ut mer eller mindre på alla. Tittar man på Dyans alster (Dyan är den underbara brittiskan som tagit fram färgerna) så är hon inte så noga. Hon målar gärna utanför och det känns som att det viktigaste är att det blir något, att det är färgglatt och att man har roligt. Färgglatt blir det absolut och roligt… JA det är det.

Så här blev mitt resultat, som jag först inte alls var nöjd med då det inte på något sätt blev som jag tänkt. När jag tittade på bilden här på datorn såg det mycket bättre ut 🙂 Kanske behövde jag vänja mig över natten…

Bakgrunden är som tidigare framgått mistad med Dylusions i ett helt gäng färger. Jag bara tog och sprayade, så jag vet inte exakt vilka.
Tre masker tror jag att jag fick med: träden, kugghjulen och fjärilarna (det finns väldigt många fler fina, både i 6″X6″ och 12″x12″).
På den ena fjärilen har jag fyllt i med pennor och Perfect Pearls för att få den att synas lite bättre. Fjärilen hade lite för mycket detaljer och fick lite för mycket mist på sig för att vara snygg som den var. Tur att det går att bättre på saker i efterhand.
Sedan stämplade jag lite här och var utan nån som helst tanke med en Tim Holtz-stämpel som ser ut som en sprucken ruta. Då använde jag svart distressdyna så att det inte skulle bli för skarp svart färg. Använde även den när jag stämplade texten ”embrace imperfection” (också från Tim Holtz, men hittar inte den i shopen just nu) men den tyckte jag inte syntes tillräckligt bra så jag fyllde i konturerna med en svart täckande penna.
Runt om alltihop har rullade jag en stämpelsöm med en rolig rullstämpel. Det går att byta ut stämpelhuvudet och få en mängd olika ”sömmar”. Man slipper plocka fram symaskinen och man behöver inte öda tid på att sitta och rita stygnen med penna. Fort ska det gå så man kan gå vidare till nästa roliga moment.
Stansade ut några Tim Holtz-kugghjul och sprayade mycket försiktigt med blå och svart Dylusion. Sen gick jag utomhus och sprayade med silverglitter och multicolourglitter (luktar starkt, så utomhus är definitivt en rekommendation). Mer svart Dylusion på och de blev riktigt läckra. En lyktstolpe (som jag klippte bort lite detaljer på) blev utstansad och färgad svart. Lade på en massa Perfect Pearls guld för att det skulle se ut som den lyser…..
Skrev till sist dit ”back to nature” med kalligrafipenna och ritade i konturerna med silverpenna.

Givetvis hade jag en tanke med hela projektet. Det visar miljöförstöring och industrialism till vänster och övergången till en härlig natur genom en magisk Narnialykta. För visst drömmer vi alla om en bättre miljö? Ehhh… det där med en tanke från början var nog inte helt sant (typ inte alls)… det är nog mer en efterkonstruktion för att kunna motivera blandningen av motiv som inte på något sätt hör ihop. Men nu gör de det, eller hur? 🙂

Vi fick även leka med Stampendous produkter men de får jag blogga en annan dag. Nu ska jag iväg och fortsätta leka med Tonic Studios-produkter och Dreamweaver Stencils! Vilken tur jag har!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *