Dreamweaver Stencilkurs 18 april

I onsdags förra veckan så var vi 6 st nyfikna och glada Scrappare som ville testa på nya Dreamweaver Stencils och hade bokat in oss på att gå på kurs hos CiLi in Papers. Vår kursfröken Helena hade förberett lite olika tekniker som vi skulle prova på underkvällen, det blev mycket klet, färg, glitter och glada skratt.

.                

Dreamweaver Stencilerna finns i olika storlekar, från det små som är ca 2″x2″, det lite större ca 4″x2.5″ och till det riktigt stora ca 7″x5″.

När man använder stencilerna skall man tänka på att tjepa fast dem ordentligt med Removable och var försiktiga så man inte böjer dem för då kommer man att få sin embossing pasta att smita ut under stencilen och inte få det effekterna som man tänkt sig från början. När man smetat ut embossing pastan med ”smetaren” och lagt detta i ett lagom lager över stencilen så tar man försiktigt bort bort den med tex en Craft pin. Det är jätte viktigt att man att man på en gång tvätta sin stencil med en liten mjukborste i ljummet vatten. Får man inte bort pastan från stencilen så sitter den kvar och det blir svårt att använda den igen. Embossingpastan finns i flera olika utförande den vanliga Regular, en crackelerande, en med pärlemoeffekt och en transparant alla är väldigt snygga men ger väldigt olika effekter. Det finns prover i butiken på hur det ser ut när man använt det olika pasterna.

Här ligger våra projekt på tork, det är en tork tid på ca 2 timmar på embossing pastan, det som är infärgade har vi blandat i Perfect pearls. Tänk på att den embossing pastan kan man ju inte använda igen så lägg bara ut en liten klick pasta på underlägget och en lite dutt med Perfect pearlsen och blanda runt och sedan smeta ut. Helt perfekt för alla som gillar att kleta och leka lite:-)

Vid vår fika stund fick vi alla chansen att gå runt i butiken och handla och trängseln var stor framför väggen där Dreamweaver Stencilerna hängde, och vissa stenciler fick en strykande åtgång.

Efter fikapausen så fick vi testa en ny teknik igen, denna gången fick vi använda oss av att färga in en färdig torkad embossad stencil. Vi skulle kleta in den med Perfect pearls Medium dynan, det gäller att lägga orginal stencilen över den torkade embossade. För att få den att ligga på plats och inte smita använde vi oss av en tejp som går att ta bort Removable utan att den förstör det underliggandet pappret. Sedan tar man bort stencilen och lägger på Perfect Pearls i det färger man önskar, det överflödiga pearlsen penslar man bort och fram kommer ett jätte härligt motiv.

    

Två av de populära stencilerna vi använde.

Ett stort tack till Helena vår Kursledare för en mycket lyckad och rolig kurs och till alla deltagare. Hoppas att vi ses snart igen!

Det finns ju fler roliga kurser under våren att anmäla sig till. Gå in på CiLi in Papers hemsida och titta under kurser och träffar så får du se om du hittar någon kurs som du är sugen på att gå. Det är jätte roligt att gå på kurs och testa något nytt eller att få ny inspiration.

Ha det gott!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration, Kurser/Träffar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *