Altrad tändsticksask

På Fruarna Liljas scrapträff för några veckor sedan var en av utmaningarna att dekorera en tändsticksask. Det skulle också finnas något utstansat med. Fick genast en idé om att göra en bok som handlade om eld på något sätt. Gick in på Adlibris och sökte på ’eld’ och boken Fatta eld av Suzanne Collins dök upp. Perfekt (och dessutom tillräckligt kort titel för att få plats). För den som undrar och eventuellt känner igen titeln och/eller författaren så är detta andra delen i trilogin om Hungerspelen.


Så här blev min bokask till slut. Bokstavsstämplarna hade jag sen tidigare och eldsflammorna och boken lånade jag på träffen. Elden är stämplad med distressdynor i olika orange/gula nyanser. Boken är också stämplad med distressdyna och sedan färglagd med distress markers (hittar dem inte i webshopen men det borde finnas några kvar i butiken). Eldsflammor kanske man kan rita själv med distress markers om man inte har nån stämpel. Det ska åtminstone jag testa en annan gång!


Basen är vit cardstock som jag färgat in lite försiktigt med distressdynor Old Paper och Antique Linen. Kan ha varit nån liten touch av Tea Dye också, skrev inte upp så noga vilka färger jag använde och minnet är lite sämre än jag trodde… 🙂 Den snygga bården är en stans från Tonic Studios som heter Celtic Border. En av mina absoluta favoriter! Den passar (nästan) alltid! Bården är stansad i grungepaper som jag färgat in med distress Walnut Stain (eller möjligen Vintage Photo, men jag tror mer på den förr). Visserligen klarar denna stans (precis som de andra Tonicstansarna med kugghjul i) 400 grams-papper, men grungepaper kanske är lite tjockare, för jag fick ta i lite, men det gick. Kan väl inte officiellt rekommendera det om grunge är tjockare för då gäller ju inte garantier, utan man får prova på egen risk.


Själva ryggen och hörnen är också gjorda i grungepaper som jag färgat in. För att få till detaljerna skar jag så tunna remsor det gick av grungepaper och limmade på med matt medium. Det jag lärde mig av detta är att färga in först och limma sen, för färgen fäster inte på limmet. Hade jag använt hjärnan lite bättre så visste jag ju egentligen detta, men det var nog undangömt just när jag limmade… Texten är skriven med Uni-Balls underbara guldpenna.

En mycket praktisk present att ha med sig när man går bort, särskilt om man dekorerar matchande ljus till!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Altrad tändsticksask

  1. snojbi skriver:

    Väldigt snygg
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *