Mina Favoriter

Det finns just nu en tråd på Svensk Scrapbooking som heter Din/ditt favorit verktyg/dekoration/papper mm. Så denna vecka tänker jag visa vad jag alltid använder mig av och saker jag inte kan leva utan när jag skapar:-)

Jag använder nästan bara Versa color Pinecone till allt jag stämplar. En härlig mörkbrun färg som inte blir för svart och passar till allt, Cicci brukade fråga om jag också åt den eftersom jag hela tiden köpte nya då mina små dynor tog slut. Därav att jag numera bara har den stora då den håller mycket längre än det små. Nej så god så att jag äter den är den ju förstås inte, bara väldigt beroende framkallande.

Sen brukar jag oftast embossa mina stämplingar som jag gjort och dem med Clear då jag fortfarande gillar min Pinecone. Jag har ju min embossingfön, eller fejk-fön enligt Tina. Visst den är en gammal häck, låter i hela huset och man inte kan prata i samma rum som den som embossar. Men när jag köpte min fanns det inte den nya Heat Tool som Tim Holtz förstås gjort och som jag kommer att byta till vilken dag som helst. I alla fall om min sambo får bestämma;-). Heat Tool låter nästan inget alls och har den stora fördelen att den inte heller blåser bort pulvret utan bara värmer det så det smälter. Tänk på att alla värme-spolarna inte SKALL lysa samtidigt, då är din Heat Tool som den skall vara. Allt enligt Tim Holtz förstås och han kan ju sin sak.

Jag är också väldigt förtjust i mina Tim Holtz Acrylic Grid Block, det är ett set med hela 9 olika storlekar på block från det lilla till ett par riktigt stora. Det är väldigt lätta att jobba med om man vill ha något rakt då det är med ett rutmönster för att underlätta när man skall stämpla tex texter. Skillnaden på dessa och vanliga acrylblock är att dessa är mycket tunnare. Det kändes lite konstigt första gångerna när man stämplade med dem för känslan är inte densamma som med det tjockare. Men nu tänker jag inte på det längre utan är bara så nöjd med att det är lätta att få mina texter eller figurer precis där jag vill.

Något jag heller inte kan leva utan är min Stamp Scrubber, en ska jag först trodde var onödig..men ack vad jag bedrog mig. Det är så skönt att ha allt så enkelt tillgängligt hela tiden utan att behöva ha massa blöta trasor eller springa till badrummet för att rengöra. I den här så fungerar det så att den ena sidan den långhåriga där spayar man stämpelrengöring och i den andra sidan den korthåriga så torkar man rent sin stämpel. Så himla enkelt! Man kan använda den en hel kväll och bara stänga emellan så håller den sig lagom fuktig. När den sedan blir för mycket färg i dynan kan man skölja den under vatten för att sedan stå på tork, sen är den så gott som ny igen.

Där har ni mina favoriter, skulle ju lätt kunna hålla på och visa en massa mer saker man bara ”måste” ha men tycker att det räcker för idag. Skall spinna vidare på detta en annan dag så håll utkik.

Ha en skön tisdag!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mina Favoriter

  1. Vildas Puck skriver:

    Perfekt med en beskrivning av stämplandts konst…jag älskar stämplar och embossing….arbets skada??njaaaaaaaaaa
    Vildas Puck

  2. Pyssel Karin skriver:

    Ha ha japp eller bara Scrap-skadad;-) som så många andra har jag förstått..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *