Musikaliskt grattis + distress färgkarta

För ett tag sedan släppte en av mina vänner en CD-skiva. I mina öron är den helt fantastisk! Jag skulle gått på releasepartyt och gjorde därför detta kort, men sen kom annat emellan och jag lyckades inte komma iväg… Kortet hittade jag i helgen, hade visst glömt att lägga det på lådan, men förhoppningsvis ramlar det in hos henne på måndag! 🙂

Skivan heter ”Figleaves” och till första sången (med samma namn) skriver hon:
”Figleaves = fikonlöv, en symbol för vår skam och våra försök att dölja den, allt det vi gömmer oss bakom för att verka lite bättre än vad vi är. Kanske går livet ut på att våga leva utan fikonlöv, istället för att samla på dem…”
Tycker att det ligger mycket i detta. Vi är sällan helt oss själva utan bär på en massa olika masker och är oftast lite olika personer beroende på var och med vilka vi är. Det fick i alla fall mig att fundera…


Stommen till kortet är gjort av ett papper ur Maja Designs senaste serie Vintage Summer Basics och heter 1899 (finns i fysiska butiken!).


Jag tog en bit Tim Holtz tissuepaper med noter på och stämplade löv i grönt. Vet att det inte egentligen är fikonlöv, men det var det närmaste jag kunde komma. Stämpeln kommer också från Tim Holtz och är egentligen en rad med löv, men jag klippte glatt isär dem. Inga problem att sätta ihop igen om man vill ha hela raden. Använde Distress Peeled Paint att stämpla med. Upptäckte att färgen smetade av sig även efter jag värmt med embossingfönen… inte så bra. Bestämde mig raskt för att embossa hela pappret. Tryckte försiktigt med Versamarkdynan för att inte smeta ut färgen och hällde sen klart pulver över hela ytan och värmde. Blev jätteläckert! Stampendous har ett ganska grovt pulver som lämpar sig väldigt bra till stora ytor som här (hittar inte embossingpulvret i webshopen men jag har köpt det i butiken). Tejpade fast med den starka, röda tejpen för att vara säker på att det sitter kvar då kanterna krullade sig lite. En rand med Distress Stickles Peeled Paint runt om som ram.

Fick användning för en av mina favoritstämplar: Vildas G-klav med tangenter i! Såååå vacker (åtminstone när man håller på mycket med musik som jag gör). Finns i kitet Musik. Stämplade med Versamark och embossade med svart. Skar sedan ut cirkeln.


Gjorde ytterligare en cirkel, lite mindre och lade ovanpå så exakt på mitten som jag kunde. Vände försiktigt så att papprena inte skulle flytta på sig och drog med en embossingkula runt om för att få en upphöjd kant.


Vände försiktigt tillbaka och gav kanten lite färg (Peeled Paint) med den lilla cirkeln som mask. Fäste sedan cirkeln med 3D-kuddar på kortet för att få lite dimension.


Inuti använde jag ännu en otroligt vacker Vildastämpel (också från Musik-kitet). Stämplade med Versacolor Pinecone och embossade med clear (finkornigt denna gång). Färglade lite med Distress Markers och skrev Grattis i banderollen.

Har också uppdaterat mina färgkartor för Distresser med rutor för pennorna. Nu får det inte komma fler Distressprodukter för jag orkar inte göra om dem igen… 🙂 Dock kommer det en uppdatering till så snart sommarfärgerna släpps (för de måste väl komma när de övriga tre årstiderna fått egna färger?) Hämta gärna hem dem här: Distressfärgkarta m markers. Om du gillar dem och vill sprida dem var snäll och länka hit i stället för att lägga ut dem själv. Tack! Färgkartan uppdaterad med alla årstider + markers okt 2012

Nåja, så här ser de ut för tillfället:

Jag har mina färgkartor i plastfickor i en pärm. Lätt att hitta och jämföra. Gillar att ha alla produkterna på samma ställe.

Är du nyfiken på skivan? Gå in på Spotify och sök på Figleaves eller Åsa Haugstvedt… Hoppas du gillar hennes musik lika mycket som jag!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Musikaliskt grattis + distress färgkarta

  1. jenny skriver:

    tack för distressfärgkartan! väldigt bra att ha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *