Sizzix Framelits-Bicycle

Denna veckan har jag ju lovat att visa den härliga Sizzix Framelits-Bicycle, jag tycket det är en väldigt bra idé med stämplar och sedan att det finns exakt samma dies för att få ut det jag stämplat utan att behöva att klippa runt mitt motiv. Passar mig väldigt bra som tycker att det är såååå himla pilligt att sitta där och klippa själv. För er som precis som jag uppskattar att det finns både stämplar och Dies i samma set så finns det flera andra motiv och dies från Sizzix här. Dessutom så är det flesta gjorda på cling som är helt outstanding när man stämplar och man ser ju motivet på framsidan.

Pappren jag valt denna veckan kommer ifrån Bo Bunny Gabrielle och DCWV Tattered Time, en lite mer romatisk serie och en steampunkserie. Cardstocket som jag valt att ha som bakrund är Bazzills Blank Check men där har jag valt den matta baksidan, för att få lite liv i pappret och matcha det med det prickiga Gabrielle pappret har jag embossat det med Embossingfolder Polka Dots.

På detta kortet tänkte jag använda den lilla triangeln som så lägligt följer med just detta setet. Jag tänker förvandla den lilla triangeln till en liten vimpel som jag skall fästa överst på kortet i en liten kedja. Först får jag vika den raka kanten och sen chalkar jag kanterna för att få dem att se lite gamla ut och som vanligt är det min Versa Color Pinecone som åker fram igen:-)

Sen har jag stämplat med ett alfabet som jag hade hemma för att få en lagom text på mina vimplar.

Cykeln har jag sedan stämplat  med Bicycle stämplen och förstås Versa Color Pinecone som jag har embossat med Clear. Sedan har jag lämpligt tagit diesen som stämmer med stämpeln och kört den genom min Cuttlebug och här ser nu hur det färdiga resultatet. Cykeln har jag satt på 3D-kuddar för att få den att komma upp lite från pappret. Just dessa 3D-kuddarna gillar jag bäst då det är i 2 olika storlekar i förpackningen dessa finns både i svarta och vita.

Sen har jag valt lite olika former på mina papper som valde från början, och bara en lite smal remsa av det pappret med alla siffror så att det blir som ett måttband istället.

Det färdiga kortet blev så här! Jobbigast var det att få min vimplar att fästa och sitta där jag ville men med tillräckligt mycket bra dubbelhäftande tejp så löste det sig tillslut..

Det var allt idag nästa vecka lovar jag att det blir lite mer färg igen:-)

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *