Dopkort till en tjej och en kille

Jag har gjort ett par dopkort i ett litet större format än vad jag normalt brukar använda mig av denna gången är korten gjorda i 8×6 inch allt för att få plats med så mycket som möjligt på korten.

För att färglägga mina kort har jag ju förstås använt mina Spectrum Noir pennor, super härliga och som av en händelse så fick jag dessa på min födelsedag:-). Tack alla mina nära och kära för dessa godingar!

Till den lilla flickan har jag valt att förstås göra kortet i Rosa och lite tjejigt , den ursnygga vaggan kommer från Vilda Stamps.

Jag har först stämplat motivet med Versa Pinecone och sedan embossat det med Clear, jag gillar när motivet står upp lite för då är det lättare att inte måla utanför. Jag har tagit en ljus grå penna för att få en liten skugga utanför motivet sen har jag lekt med färger och försökt att hitta något som jag tycker passar bra ihop. Det som är det bästa med Spectrum Noir pennorna är att man lätt kan skugga med dem genom att gå på med en ljusare färg för att ljusa upp det mörkare som jag har gjort med hjärtat.

På min cardstock bas har jag hittat ett lagom gulligt dekorpapper som matchar bra till det andra, 2 hjärtan som jag stansat ut med min Ek Success Punch Folk Heart och sedan lagt på lite Stickles Crystal. Kanterna på min  färglagda vagga har jag chalkat för att inte få det så vitt mot den rosa bakrunden.

Det färdig kortet blev så här, stämpeln På Dopdagen kommer från Vilda Stamps. Datum och namnet har jag tagit hjälp av min vanliga skrivare och ett lite finare papper som jag skrivit ut på. Blommorna från min låda med blommor, pimpade både med en Blingsten och Stickles Crystal.

Insidan av kortet har jag användt 2 stämplar från Vilda Stamps och sedan har jag gjort 2 små fötter med hjälp av Dreamweaver Stencils  och har då använt mig av embossingpastan som heter Pearlescent som är lite pärlemoskiftande.

Det andra kortet till en kille har jag använt mig av samma idé som till den lilla tjejen men då med en gullig killfärg och försökt att inte göra det för sött.

Kronan har jag använt mig av Tim Holtz Crown&Fleur som jag stämplat ut i grungeboard och sedan färgat in med distress färg Broken China och sedan för att få den att krackelera  så där härligt gammaldags har jag lagt på ett lagom tjockt lager med Rock Candy.

Datumen på det här kortet har jag tagit små stickers som jag lämpligt hade hemma, ett prickigt organza band och några vita blommor som jag låtit en turkos dyna passera över för att få lite färg på dem. Sedan lite Stickles Crystal och en blingsten och så var framsidan klar.

Insidan har jag använt samma stämplar som innan från Vilda Stamps. På detta kortet så ville jag också ha med födelsedatum, vikt, längd och tid.

Passande nog så hade Cicci fått hem dessa ursöta charmsen, dock inte upplagda i webshoppen ser jag men det finns i butiken om det inte redan är slut..

Jag har använt mig av samma stickers till både namnet och angivelserna och sedan på lämplig plats placerat ut charmsen.

2 olika dopkort men med samma idé från grund och botten, lika men ändå inte.

Jag tycker att det var roligt att visa båda samtidigt för att visa hur man kan änvända sig av samma idé men ändå inte göra helt lika.

Ha en skön tisdag!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *