Blommor med Cosmo Cricket Glübers

Denna veckan skall jag visa hur man kan använda Cosmo Crickets Glübers för att göra egna blommor. Detta såg jag på CHA när jag var där i januari 2012. Blev eld och lågor för det såg ju så himla enkelt ut och perfekt att kunna använda både band, tyg eller silkespapper.

Cosmo Cricket Glübers finns i storlekarna 1, 1,5, 2 och 3 inch stora cirklar. Tänk er stora glue dots men tunna och mycket större.

Man får klippa ut sin Glübers för det ligger i ett ark så man får en lös ”dot”.

                   

Sen gäller det att få loss den ena sidan på ”doten” så man har något att fästa sina band på. Titta gärna hemma om ni ha några tyg som ligger och har blivit över för då kan man ju ta även dessa om det passar. Svårt om man har ett tyg som fransar sig mycket, provade själv med ett väldigt tunt tyg som jag hade hemma men det blev inte bra då det blev fransar i kanterna. Men visst det är ju i sig en dekoration, prova själv så får ni se hur det blir.

Här är min hög med tyg som jag klippt till för att göra mina Blommor med.

      

Fäst bandet en liten bit in på ”doten” och sedan är det bara att göra små öglor runt fingret, gå runt hela ”doten” och lämna en liten bit i mitten för att där sedan kunna fästa en knapp, brad eller Rhinestones.

Så här blev mina färdiga blommor med Cosmo Cricket Glübers. För att få ett snyggt resultat med dessa teknikerna så bör man ha 2″ Glübers och 1,5″ Glübers går bra till det tunnare banden. Har man en riktigt tung dekoration så får man hjälpa till med en extra Glue dots eller limpistol.

       

Sen måste jag ju tacka Tina och Helena för idén till förvaring av alla mina bling-stenar som bara låg i en hög. Nu sitter det snyggt i min Mini Binder och efter som jag vet att det går att köpa färdiga blad-Mini Storage Panels  till Mini Binder så gjorde jag det enkelt så att jag slapp göra mina egna…

Ni som blev sugna på att göra lite andra varianter med Cosmo Cricket Glübers kan jag rekommendera att kolla på YouTube tex denna.

Ha nu en riktigt skön vecka!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Tekniker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *