Zentangle-elefanter

Har precis påbörjat min andra semestervecka och inser hur veckovill jag redan är. Mitt blogginlägg skulle ju kommit igår (för att inte tala om det som helt uteblev förra söndagen…). Nåja,  det kommer idag i stället 🙂

På DT-träffen i våras hade jag lite tid över mellan alla Ciccis projekt och testade lite egna saker. På nätet hade jag sett Zentangle på flera ställen och jag gillade verkligen resultatet. Metoden är enkel: dela upp ditt motiv i flera fält och rita olika mönster i. Kan inte bli fel eller fult! Passar mig utmärkt som inte är särskilt bra på att rita…


Gjorde ett CAS-kort (Clean And Simple) för att framhäva de söta elefanterna.
Kortstommen är ett vanligt vitt cardstock. Har också använt en bit svart som bakgrund till elefanterna. Gjorde vimpeln av samma släta vita cardstock som jag gjort elefanterna på och textade själv då alla mina stämplar för tillfället är undanplockade pga röjning i lägenheten. Sotade kanterna lite lätt med Distress Black Soot. När det finns svåråtkomliga vinklar som i vimpeln är fingerduttar väldigt smidiga, annars använder jag oftast Blending Tool. En röd blingsten per elefant, lite dubbelhäftande tejp för att fästa allt och kortet var klart! Förutom själva elefanterna tog det säkert fem minuter att sätta ihop (och då ingår tiden att hitta sakerna)!


Hur har jag då gjort mina zenlefanter? Jo, jag tog en Dreamweaverstencil (man måste ju inte fylla dem med embossingpasta varje gång) och en svart Distressmarker och fyllde i alla konturer. Då elefanterna redan har avskilda fält valde jag att göra ett mönster i varje och inte dela in i fler fält. Det hade nog blivit lite väl plottrigt. Nu är det bara att sätta igång och kludda. Inget är mer rätt än något annat och allt blir snyggt! Det tar lite tid, det gör det, men samtidigt är det avkopplande och kräver inte en massa grejer. Lätt att ta med om man vill ha med sig lite pyssel när man reser bort.
Alla tunna pennor funkar, men det finns en särskild anledning att jag valde just en Distressmarker. De flesta filtpennor är just filtpennor och kan blir skavda/sönderskurna av mallar och stenciler, särskilt när de som i mitt fall är gjorda av metall. Distressmarkern har en plastspets som inte blir skadad vilket gör att de skriver/ritar med lika fin, tunn linje även efter man har använt dem i diverse stenciler. Det finns säkert fler pennor med plastspets, men är du rädd om din penna så kolla hur spetsen ser ut innan du använder den!

Vill du läsa mer om Zentangle så finns det massor av information på Zentangle.com. Återkommer nästa vecka (hoppas jag :-)) med fler zentangle-tekniker. Vi ses då!

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *