OS i London 2012

Ja det har väl inte undgått någon att det är OS i London just nu, så jag tänkte ett kort som är inspirerat av OS.

Jag har lekt med det Olympiska färgerna och ville få mitt kort att lyfta lite. Ett helt vanligt vitt cardstock som jag har embossat i min Cuttlebug med  embossingfolder Polka Dots.  I toppen har jag punchat mina ballonger med en cirkel 1″ Punch, sen ångrade jag mig förstås när jag märkte hur svårt det var att dra de svarta strecken efter att jag embossat dem med mina Polka Dots. Kan vara bra att tänka på att ett underlag som är rakt och ej upphöjt är mycket lättare att dra ett rak streck på;-) ja ja..  Bokstäverna har jag hämtat från ett alpabet som ja hade hemma, men det går ju bra med vilket som tex Tim Holtz Typeset eller varför inte anväda dig av stickers om du har något som passar istället.

OS Ringarna har jag tagit ut med rund diesen och ett alternativ som finns är ju Sizzix Circles, där får du tom 8 olika storlekar att använda tillsammans med någon av det olika maskinerna som finns att stansa ut dem med tex Big Shot eller Vagabond.

Sen är jag barnsligt förtjust i kapsylerna som kommit in i massor i butiken nu, ville här försöka likna en Guldmedalj förstås och tur var väl det när vi äntligen tog ett guld i söndag. Grattis till grabbarna i Starbåten, härligt med ett OS-guld!

Kapsylerna finns i 2 olika utförande redan tillplattade eller ej tillplattade, tänk på att du inte kan återanvända vanliga kapsyler från drickaflaskor om du skall platta till dem i en av alla maskiner tex Cuttlebug då dessa är förhårda. Jag har i alla fall inte vågat prova i min maskin…

I denna kapsylen har jag lagt en utstansad cirkel 1″ Punch som passar perfekt och sedan lagt på en glittrig Epoxy Dots och tryck till. Kapsylen har jag sedan fäst på kortet med en helt vanlig glue dots finns i massa olika storlekar och utförande.

Så här blev mitt färdiga kort, vissa av mina ballonger har jag satt på 3D kuddar för att få djup i kortet.

Hoppas att jag fick er att leka med lite färger och former.

Ha en bra tisdag i regnet!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

2 svar på OS i London 2012

  1. Mummylade skriver:

    det var superfint men jag förstår inte riktigt siffrorna 2102

  2. Pyssel Karin skriver:

    Hmm..visst är det roligt. eller här har det ju faktiskt blivit helt fel. Så kan det gå när siffrorna hamnar i fel ordning och en släng av dyslexi gör sig påmind.
    Tack för att du är så uppmärksam när jag missade helt, undra om det är OS igen 2102. Då får jag väl spara kortet tills dess.
    Kram från hon den vimsiga Pyssel Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *