Mixed Media tavla

Hej

Behövde lite pysselrehab för att ladda batterierna mitt i alla förberedelser för kurser, mässor mm till hösten. Mer om detta lite senare :-).

Resultatet blev en tavla med en lite olika prylar och tekniker.

Själva basen är en canvas 30x30cm , finns i butiken och kommer i webshopen under hösten. Längs kanterna har jag stans ut border med Sizzix Decorative Strip Fancy Scallops som är fastlimmade med Impasto Medium. I mitten är det några rivna papper som är embossade med Cuttlebug Embossing Folder Script Texture. Ovanpå detta har jag lagt två lager med Tissue Papers även dessa limmade med Impasto Medium för att få Distress Ink Reinker färgen att fästa när jag sprayar på den med Mini Mister. Färgerna jag har använt är blandade utav Walnut Stain, Peeled Paint, Old Paper, Shabby Shutters, Frayed Burlap och Forest Moss.

Blommorna är sprayade med de bruna färgerna blandade med Perfect Pearl Perfect Bronze. Just dessa hade jag hemma i gömmorna men vilken blomma som helst blir perfekt med lite spray i rätt färg :-). En kapsyl färgad med Alcohol Ink Bronze för att få rätt nyans bryter av så det inte blir för ”sött”.

En blomma och kapsyl till ihop med en ram från Studio Calico Lacer-Cut Wood Veneer Shapes. Ramen är målad med Distress Ink Pad och lackad med Distress Crackle Paint Rock Candy, ovanpå det har jag målat med Distress Ink Pad igen och torkat bort färgen innan den hunnit torka för att framhäva sprickorna. Fjärilen kommer ifrån Melissa Frances Resin Embellishments Beautiful Butterflies och är målad med Jacquards Lumiere akrylfärg. Har man inte testat dessa innan så finns det två kit som är perfekta att ”pröva på” med.

Spets är från gömmorna som är färgad med Distress Stain och mitt favorit ordspråk Carpe Diem utstansat i chipboard från Tim Holtz Word Play dies. Fjärilen är gjord i lera efter en form jag hade hemma, lite Lumiere färg på den och bokstäverna så matchar de mina Tim Holtz Corners och sen var det klart!

Må så gott! /Cicci

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mixed Media tavla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *