Vet du vilka scrapsaker du har hemma?

Tänk dig att du ska planera en liten resa. Tänk dig att den leder till Göteborg, närmare bestämt till Hisingen (eller Hising Ailänd som lokalbefolkningen säger). Hisingen är Sveriges mest tätbefolkade ö och den fjärde största till storleken. Du tar dig dit med bil, buss, tåg, flyg, spårvagn – vad vet jag , det beror på din startpunkt. Till slut promenerar du bland de vackra landshövdingshusen i närheten av Vågmästareplatsen.

Lantmätaregatan ser trevlig ut så där svänger du in. Och tänk, som av en händelse råkar du få syn på en affär du bara måste gå in i: CiLi in Papers – till bredden fylld av roliga saker att scrappa och skapa med.

Oftast är det Tina som finns i butiken, men Cicci är där ganska ofta och emellanåt hittar du Barbro eller mig där också.

Väl där inne i skattkammaren börjar du fundera på vad som eventuellt redan finns hemma. Varför skrev du inte upp det viktiga innan du åkte hit? Är du lyckligt lottad kanske du har någon hemma att ringa till som kan titta igenom lagret efter en viss färg eller stämpel, men kanske har du familjen med dig, på jobbet eller så tillhör du dem som inte har någon hemma som vill hålla koll på dina pysselsaker.

Är du nu någorlunda modern har du en mobil med tillgång till Internet – är du hypermodern har du kanske till och med en surfplatta! Då har du alla möjligheter att ha koll på hela ditt sortiment hemma, eller åtminstone det som kan vara svårt att komma ihåg när man väl står och tittar på allt man behöver och måste ha.

Hjälpen heter Scrappypedia.com. Där kan du registrera allt du har hemma. Har du en dator med webkamera är det otroligt enkelt – bara håll upp streckkoden på förpackningen så läses produkten in. Annars får du skriva in siffrorna vid koden själv (OBS man måste lägga till en nolla före alla siffror för att det ska funka, varför vet jag inte men så är det) eller så söker du på produktens namn. Finns produkten inte med kan du lägga in den i databasen och på så sätt hjälps alla användare åt att fylla den med allt roligt. Scrappypedia finns som app till iPhone och ska även komma till Android men det finns inget datum satt för det ännu. Hur appen funkar kan jag inte uttala mig om då jag har Android på min mobil, men websidan funkar bra. Är du som jag orkar du inte lägga in ALLA dina saker, men kanske de som är svåra att komma ihåg, t ex stickles, stämpelfärger, stämplar, dies, pappersblock. Produkter som finns i många olika versioner/färger alltså. När jag är hemma är jag sååå säker på vilka jag har, men när jag väl står i affären verkar det minnet vara helt blockerat. Då tar jag fram Internet i mobilen (eller på surfplattan om den är med) och loggar in på Scrappypedia där jag lätt kan se precis vad jag har. Den enda nackdelen jag egentligen hittat med Scrappypedia är att man loggar in med sitt Facebook-konto eller sitt twitter-konto. Har man inte Facebook eller Twitter kan man alltså inte använda Scrappypedia tyvärr (än, de jobbar tydligen på en ”vanlig” inloggning”). Fast å andra sidan tar det inte särskilt lång tid att skapa ett konto på Twitter… (Vet att det finns en hel del Facebookmotståndare, men på Twitter är du mer anonym och man behöver inte använda kontot till något annat än detta om man inte vill.)


Så här ser första sidan ut när man loggat in. Lite nyheter och annat.


Gå vidare till ”My Stash” där du kan se vad du har hemma eller på din önskelista. Här ser du en liten del av mina saker.


Under Support – Tutorials finns tydliga instruktionsvideor hur sidan fungerar.

Bara att börja lägga in de saker du har svårt att minnas – eller alla om du orkar – och sen komma ihåg att ta med dig mobilen/surfplattan (laddad) till butiken. Inga fler dubbletter i onödan (ibland vill man kanske ha dubbletter eller ännu fler av någon förbrukningsvara och då är det bra att man kan skriva in hur många man har, inte bara att man har).

Shoppa loss!

Nästa vecka kommer fler tips på hur man kommer ihåg vad man egentligen har därhemma…

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vet du vilka scrapsaker du har hemma?

  1. Pingback: CiLis önskelista-funktion | ciliinpapers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *