Halloween med Carta Bella

För ett tag sedan hade vi DT-träff på CiLi in Papers. Det är alltid lika roligt att träffa de andra i gänget. Tråkigt bara att alla inte kunde komma! Fast vi lyckades ha ganska kul ändå…

Cicci hade som vanligt planerat lite vad vi skulle göra. Halloween/höst och jul. Mina julbilder kommer en annan gång. Vi fick ett par plastfickor var som passar i Simple Stories album Mix & Match och fick sen skapa valfritt så länge det passade i fickorna. 🙂 Alla våra alster finns i butiken om du vill titta närmare på dem.

Alla papper kommer från Carta Bellas All Hallow’s Eve om det inte står något annat.


På mitt första kort gjorde jag en egen mask av post-its för att få fram en måne (som visserligen är solgul, men jag ville ha mycket färg) och den mörka hösthimlen runt om. All färg kommer från olika distressdynor och jag har använt blendingtool för att få färgerna jämnt.
Kanterna är skrapade och färgade med svart distress.
Grenen är utstansad med Tim Holtz die Branch and Twig. Den fick ett lager Crackle Accent på sig för att få lite barkstruktur. Tråden kommer från en svart/vit twine som jag delat. Varför får du förklaringen till lite längre ner…


Ett mycket enkelt litet kort. Kanterna är skrapade jag tyckte att det var läckert att ha kvar det vita i stället för att färga dem som jag brukar göra. De tre flaskorna har fått ett lager Glossy Accent för att synas lite bättre. Sedan stansade jag ut en cirkel med Fiskars cirkelpunch (1″ passar i kapsylerna) och limmade fast i en svart kapsyl. Med en epoxy dot ovanpå ser det väldigt proffsigt ut (finns även med lite glitter i). Det finns massor av olika kapsyler i butiken, både ”vanliga” och tillplattade som jag har använt. Dessutom kan man välja på en mängd olika färdiga klistermärken eller mönstrade epoxy dots att ha i.
Den lilla spindelknappen är egentligen en hemmagjord brad som är tillverkad med hjälp av verktyget i-Top. En väldigt rolig och väldigt enkel teknik som kanske borde få ett alldeles eget blogginlägg nån dag…


Här kommer fortsättningen på den svarta tråden från första kortet!
Spindeln är en egengjord brad (i-Top) som jag pillade in 8 små ben i innan jag klämde ihop den. Det var pilligt, men jag är envisare än små pappersben så de fick ge med sig till slut och fastna! Spindelnätet är ritat med en svart Distress Markerpenna med hjälp av en Dreamweaverstencil (Distress Markers har en plastspets som inte skadas av metallstenciler). Givetvis går det att rita på fri hand, men jag ville se hur det blev.


Detta bakgrundspappret kommer ur Bo Bunnys pappersblock Double Dot Very Vintage. Jag som gillar prickiga papper har fallit för hela Double Dot-serien.
Det nästan genomskinliga glittriga spöket har jag fått fram genom att göra en egen liten spökschablon. Jag fyllde ytan med clear Emboss it Dabber och hällde på Sticky Embossing Powder som jag värmde med en embossingfön. Dabbern ”ersätter” embossingdynan på så sätt att det är samma vätska i men här kan man måla fram den embossade ytan eller använda masker/stenciler. Lite smidigare än med dynan. Embossingpulvret är klibbigt när man värmt det vilket gör att man kan hälla glitter och annat kul som fastnar i. Visst, man kan lägga på vanligt lim och hälla glitter på, men just när det gäller masker och stenciler har man lite mer koll med dabbern i kombination med det klibbiga pulvret än om man använder flytande lim. Det tycker i alla fall jag! Glittret jag använt är Distress Stickles Dry Glitter Clear Rock Candy (lååång namn). I dagarna har det kommit Stickles Dry Glitter i massor av roliga färger!
För att spöket ändå skulle synas lite limmade jag fast den vita delen av min svart/vita twine som fanns kvar. Stämpeln Boo är embossad med vitt pulver (den vanliga sorten).


Här syns alla korten tillsammans som de sitter i plastfickorna.

Välkommen in i butiken och titta på dessa och alla de andras härliga alster!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *