Embossing & embossing

För ett tag sedan så visade Mimbirgitta ett fantastiskt kort hon gjort med en embossingfolder från Crafters Companion som heter Regal frame. Jag fastnade direkt för både kortet och foldern så *klick-klck* och numera finns den alltså även i mina ägor! 🙂

Idag visar jag tre stycken kort som jag har gjort med denna embossingfolder, å så har jag även embossat stämpelmotivet – men med pulver! 🙂 Min tanke var att göra tre kort med olika ”ambitionsnivå” – lätt, lättare och lättast.

Så här ser de tre korten ut, kan ni se direkt vilket som är det lättaste att göra? 😉

DSC_0010

Det röda kortet är det enklaste! Jag har ”bara” lagt ett cardstock i embossingfoldern för å få de fina hörnorna. Jag stämplade sedan de två olika julkulorna från Vilda stamps och embossade dem med ett vitt embossing pulver. Därefter har jag gått över hela pappret med en blending tool och distressfärgen fired brick.

DSC_0001

Jag satte sedan fast en bit zigzag band och satte fast texten God Jul som är bokstäver från Minnen Alive. Till sist satte jag fast lite bling-bling i form av halvpärlor – färdigt! 🙂

DSC_0003

Till nästa kort jag gjorde lade jag till ett moment, nämligen en spellbinder ram som jag istället stämplade och embossade julkulorna på. Grunden gjorde jag annars på samma sett, embossingfoldern och så distressfärgen tumbled glass över hela pappret:

DSC_0005

God Jul är skrivet med stickers från Jillibean soap som jag lagt ett lager med Tim Holtz distress stickles glitter rock candy clear på och så satte jag dit ett band i silver, här blev det bling-bling iform av rhinestones;

DSC_0006

Det sista kortet jag gjorde är som sagt lätt det åxå – men med lite andra tekniker. Jag embossade först ett papper i embossingfoldern, och därefter målade jag hela pappret med inka gold, därefter gick jag över med distressfärgen black soot och till sist så har jag ”polerat” över hela ytan för att få ett fint blänk.

DSC_0009

Julkulorna embossade jag med guldpulver på svart papper och klippte sedan ut och fäste med 3D-kuddar. God Jul är skrivet med stickers från october afternoon och spetsen hade jag i mina gömmor – bling blinget är svarta rhinestones.

DSC_0007

Ganska enkla och läckra kort som man orkar göra många av, vilken variant väljer du? Ha en härlig helg! Kram Maiden

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *