Mixed media tavla

Nu e jag äntligen klar med denna tavlan! Jag har hållit på sedan i Novenber med att lägga till och ta bort och ändra om. Den första tanken skulle bygga på bilden som är nedan, men då jag färgade in tissue paper och ostduk så passade inte färgerna ihop och bestämde mig för att gå efter det som jag hade färgat in då jag blev mer nöjd med det färgvalet. Det som jag har gjort på denna bilden är att färga in en canvas med akrylfärger, maskerat med harlequin och reversed chicken vire med texture paste och även gjort mönster med pastan längst med färggränsen.

20121117_233441

Så här blev slut resultatet av tavlan.

20130119_100619-1

20130119_10093220130119_100654

Då jag färgade in tissue paper och ostduken använde jag mig av distress färgen walnut stain. Denna färg tryckte jag ut på ett craft sheet sprayade med vatten och sedan duttade pappret eller gnuggade in ostduken i färgen. Jag färgade även in en stor bit av vit tissue paper som ligger under det mönstrade för att bygga på volymen. När jag satte fast ostduken och tissue paperet varvade jag det med utklippta luftballonger i acetate från papperet Kaisercraft Periwinkle. Allt detta limmades fast med Daler-Rowney Impasto Medium och strök även ett lager av detta på alla luftballonger så att de inte skulle glänsa. Kamrerna som är på canvasduken är utstansade i svart cardstock med T im Holts stora Vintage Camera och cameran från settet Vintage Alarm Clock & Camera. Alla delar och kanter har färgats  in med Inka Golds vax i silver.

20130119_100630

Kugghjulen på denna tavla är från samma satts av ler kugghjul som jag gjorde till den andra mixed media tavlan och beskrivning hur man gör dessa hittar ni här hos den andra tavlan som jag bloggat om. Dessa kugghjul är målade med Jacquard Lumiere/Neopaque Pack akryl färger. Och så till blommorna. Först har jag täckt ett papper med metalltejp och torrembossat med Tim Holtz Riveted Metal embossingsficka på hela papperet. Målat med svart akrylfärg, väntat en stund och skrubbat av färgen med en kökssvamp. Därefter har jag färgat in det med Inka Gold vax i färgerna guld och koppar och sedan dragit lätt en babywipe och blandat ihop färgerna. För att det som är embossat skall synas bättre efter blommorna har stansats ut har jag dragit Inka Gold färgen platina över för att förhöja effekten. Blommorna har sedan stansats ut med Tim Holtz Tattered Flower Garland och sedan satt ihop alla blommorna med en brad. Blommorna och kugghjulen har jag satt fast med limpistol.

20130119_100704

Pappersbitarna som är på tavlan är utrivna ur ett  Core’dinations papper som är torrembossats med samma embossingficka som blommorna. Dessa har jag sedan sandpapprat med Sand It Gadget Tool. Stämplat har jag gjort med olika stämplar från Tim Holtz. Texten är skriven med en dymo.

Trevlig helg!

Ida

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *