Enjoy The Journey med Honeycomb Tissue

Denna veckan har jag lekt med ett roligt nytt papper som heter Honeycomb Tissue , tänk er en julstjärna i papper som man öppnar så funkar detta papper.  Ett kul sätt att kunna ge ett 3D intryck på en projekt. Det som är så roligt är att man själv kan göra sina mallar för att få egna former. Dock är pappret så tjock så det är bara tex Tim Holtz tjocka dies som klarar av att gå igenom alla lagren.

IMG_1993

Här ser ni vilken mall jag valt att göra mitt första försökt med Honeycomb Tissue i. Först har jag stämplat och sedan klippt ut min form som jag vill ha. Nästa steg är att rita av min mall på pappret och lägga det så att den ligger vågrätt över det vågiga mönstret som finns i pappret. Sen är det bara att klippa ut efter det man har ritat och klippa den mitt itu.

IMG_1998

Pappret som jag har använt kommer från Kaisercraft-Check In som jag tycker passar så bra för mitt restema. Stämpeln Enjoy the Journey kommer från Teresa Collins-Far&Away setet som jag tycker är väldigt användbar. Jag har dessutom tagit ut mina cirklar med Sizzix Framelits-Circles and Scallops för att matcha. Den söta Resväskan kommer från Prima Marketing-Travel som jag har färgat in med Akrylfärg, jag blev inte riktigt nöjd med färgen. Jag hade önskat att jag hade det nya Arkylfärgerna från Tim Holtz -Distress Paint som tex Broken China som jag tror hade blivit snäppet bättre i färg..men den hade jag ju inte så jag fick istället hälla lite härligt Rock Candy-Dry Glitter. På baksidan har jag klippt ut ett svart cardstock och till detta en tag på väskan så man vet vart vilken destination väskan skall fram till. Med tanke på allt glitter så är det väl självklart 😉 .

IMG_1997

Först får man stämpla och klippa ut Luftballongen från Teresa Collins-Far&Away set och fästa den på cardstocket och sen är det bara att pilla upp min ballong som jag gjort med mitt Honeycomb Tissue och det är jättekul att se när pappret vecklar upp sig och man ser sin lilla ballong för första gången. Här ser ni min Honeycomb Tissue-Luftballong, jag har chalkat kanterna på den med VersaColor Pinecone och sedan har jag fäst den med hjälp av Ranger Studio-Multi Medium Matte för att inte få något lim som syns på pappret runt om.

IMG_1996

På insidan har jag stämplat med Vildas Resekit texten är ju så rätt, det är ju bara du själv som håller i Karta på din resa i livet.

IMG_1995

Sen tog jag ju chansen att stämpla den fina kartan från Teresa Collins-Far&Away set på insidan.

IMG_1999

Det färdiga kortet ser ut så här på framsidan och jag kan bara säga att det är jätteroligt att jobba med Honeycomb Tissue för man kan göra egna former så det är som vanligt bara fantasin som sätter gränserna för detta. Så ut och klipp former och se vad det kan bli..

Lycka till i bästa Påsk-pyssel-tider!

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *