Inspiration till Månadstävling April

Denna veckan har jag gjort 2 olika kort som inspiration till CiLi in Papers Månadstävlingen April,  jag vill visa 2 olika sätt hur man kan använda masker på.

IMG_2825b

Först har jag stämplat mitt motiv med clear embossingdyna och Stampendous detail embossing Powder-White på ett helt vitt cardstock som jag vikt till ett 15×15 kort. Det som är så roligt med att embossa i vitt på ett vitt cardstock är ju att man inte ser det man har embossat förän man färgar in det.

Först har jag använt mig av Tim Holtz mask-Splatters som jag har valt vissa delar utav och sedan maskat av. För att jag inte skall får färg över hela masken utan bara det jag själv valt att behålla. Först har jag valt att stämpla bakgrunds mönster med Tim Holtz-Bitty Grunge ovan på detta har jag sedan tagit en Dauber och färgat in med samma färg som jag stämplat mitt mönster med och lämnat lite vitt i mitten på varje del. Färgerna har jag blandat med det Versa Color färgerna jag hade hemma. Sen har jag blandat fritt med att lägga masken på olika ställen runt den embossade texten. Jag har valt olika färger och olika former av Splatters masken för att få till den här färglada röran 😉 . Man kan hålla på hur länge som helst det är lite svårt att bestäma när man känner sig klar, men det är ju det som är så roligt.

IMG_2825a

Det sista jag gjort är att ta ett papper för att torka fram texten och fyllt i konturerna med en ljusgrå penna för att få en skugga på dem.

Okej här har jag använt stickers till namnet, hmm..sticker visst upp lite men det går ju att stämpla eller att fixa med Rub-on.

Mitt andra bidrag är ett kort gjort med en mask från Crafters Workshop-Quatrefoil.

IMG_2868a

 

Jag började med att lägga en remsa över hela mitt projekt så att jag på det sättet lämnade en hel vitt band över hela kortet. Så jag fick chansen att stämpla en text där.

Sedan valde jag att 2 olika blå färger från Versa Color igen, en ljus och en mörkare så att det blir en snygg skugg effekt. Masken lägger jag över hela mitt projekt och börjar med dem ljusa färgen och använder på nytt en Dauber för att färga in hela projektet. När jag är färdig så flyttar jag masken så att mönstret ligger på hälften av det tidigare mönstret. Här väljer jag den mörkare av mina blåa färger och pånytt färgar jag in hela masken med min Dauber.

När jag är klar så tar jag bort min mask, remsan som gjort att jag får ett vitt band över kortet och har här stämplat med Archival Ink-Jet Black  och Vilda Stamps. För att få en sista touch på mitt kort har jag tagit och stämplat ett litet hjärta i mitten på alla det mörka detaljerna på mitt kort med ytterligare en nyans av en blå färg. Sen var mitt kort klart 🙂 .

Så detta var mina 2 inspirations kort till Månadstävlingen April glöm nu inte att själv vara med och tävla.

Ha en riktigt vårlik tisdag!

Pyssel Karin

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Tävling/Bloggcandy. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *