Årets första julkort

Nu börjar det närma sig jul och det ser man ju i webshoppen, det kommer in mer och mer julpapper, stämplar, dies och allt vad man kan önska sig till sina julkort. Även jag har ju fallit för några nya saker som jag hittat hos CiLi in Papers 🙂 .

IMG_3641

Jag hittade den söta Julenissen och tänkte att honom vill jag ha 😉 . Jag har börjat med ett vitt cardstock och där stämplade jag min Julenisse med clear embossing Ink och värmde upp det med ett Detail embossing powder-White. Motivet syns ju inte så bra innan man lägger färg på det. Jag har börjat med att lägga min Flurry Flame stencil runt min Julenisse. Jag har svept med mina mini ink Blending tool och blandat 3 olika Distress Ink-Evergreen Bough, Salty Ocean och Iced Spruce och när jag var nöjd så tog jag bort stencilen. Textstämpeln kommer från Tim Holtz-Simple Sayings och det vita prickarna har jag gjort med Dylusions Ink Spray-White linen och vattenfläckarna är mixade med Perfect Pearl-Pewter för att jag ville få det att glimma lite.

IMG_3642a

På insidan har jag gjort en Tag av min Avery Elle-Dotted dies, först har jag embossat med Seasonal stuff set-snöflingan och gjort samma teknik som på framsidan med Distress Ink, Dylusions Ink spray och mini mister. Jag har stämplat med Tim Holtz-Retro Christmas och stjärnan hittade jag i Tim Holtz-Holiday Joy setet.

IMG_3640a

Det färdiga kortet ser ut så här om ni är sugna på att göra julkort med mig så kommer jag att hålla en julkortskurs på CiLi in Papers torsdagen den 13 november 2014. Om ni vill titta på vad vi skall göra på kursen så finns det prov att titta på butiken. Här kommer en sneak peek..

IMG_3623a

Material:

Distress Ink-Evergreen Bough, Salty Ocean, Iced Spruce

Archival Ink-Jet Black

Dylusions Ink Spray-White linen

Mini mister Spray

Perfect pearl-Pewter

Stampendous Detail embossing Powder-White

Stencil-Memory Box Flurry Flame

Deep Red Stamps-Julenissen

Tim Holtz-Simple Sayings

Avery Elle-Dotted

Sizzix Framelits Dies-Retro Christmas

Sizzix Fremelits Dies-Holiday Joy(ej i lager)

Sizzix Embossing folder-Seasonal Stuff Set(ej i lager)

Clear embossing Ink

 

Ha en riktigt skön tisdag!

 

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration, Kurser/Träffar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *