Gäst DT Ciza: Crafters Companion

Hej! Mitt namn är Ciza Hagholm. Jag blev tillfrågad av Cicci om jag ville prova de nya Spectrum Noir Generation 2-pennorna, då jag har erfarenhet av den första generationen av dem och eftersom jag älskar färgläggning, så tackade jag självklart ja. Till samtliga alster har jag använt mig av Neenah Classic Crest Card A4 från Crafters Companion, som är gjorda för pennor som Spectrum Noir. Här kommer lite kort jag skapat.

Kort ett: Vanlig färgläggning IMG_2908 För det första kan man använda Spectrum Noir-pennorna för att färglägga vanliga motiv, som jag gjort här. Jag har använt mig av seten Turquoises, Pale Hues och Purples. Man kan ana en bakgrund där jag använt en Distress Marker Spritzer, där de nya Spectrum Noir-pennorna får plats. Alfabetet heter Smitty’s och är från Lawn Fawn.

Kort två: IMG_2909 Här har jag först stansat ut med Lawn Fawns mindre set med kvadratiska dies. Jag har sedan stämplat med alfabetet Smitty’s från Lawn Fawn (gemener) och JilliBean (versaler). Sedan har jag använt spritzern igen och färglagt kortet med diverse Spectrum Noir-pennor.

Kort tre: IMG_2907 Här är formatet 3×4″ på diesen jag stansat ut. Jag har använt mig fjärilarna, som är Stencil Masks från Hazel&Ruby. Detta set heter Everyday. Jag satte på de direkt på pappret och använde sedan målarpenslar och distresser för att färga in bakgrunden. Jag tog bort fjärilarna och stämplade ”du gör mig” med Smitty’s ABC och ”glad” med Quinn’s ABC’s. Efter detta skvätte jag lite vatten för att det skulle hända lite mer med distressbakgrunden och torkade detta med en embossingfön. Sedan har jag färglagt bokstäverna med Spectrum Noir och allra sist gjort prickar med den bästa vita pennan jag någonsin haft från Sharpie.

Kort fyra: IMG_2910 Här är en större dies (4*6″) till pocketscrap. Här har jag också använt Stencil Masks, fast ett alfabet – Brush Script Alpha. Sedan har jag till en början spritsat med Spectrum Noir-pennor lite diagonalt över ordet i olika färger. Sista färgen var en lite mörkare turkos. Jag lät bokstäverna sitta kvar när jag använde en layering stencil från Tim Holtz för att få lite struktur på bakgrunden. Allra sist tog jag en vanlig svart penna och ritade runt bokstäverna medan maskerna fick sitta kvar. Detta var ett jätteroligt sätt att göra titelkort till pocketscrap/Project Life.

Kort fem: IMG_2905
Man kan göra enkla journalingkort. Det viktiga när man stämplar är att använda en vattenbaserad dyna om man ska färglägga med alkoholbaserade pennor. Alkoholbaserade produkter = vattenlöslig dyna (t ex Memento). Vattenbaserade produkter = vattenfast dyna (t ex VersaFine, Archival Ink, StazOn). Jag har använt mig av Mementos grå dyna London Fog. Efter det har jag färglagt med Spectrum Noir-pennor (fem olika färger). Stjärnan är från Everyday-setet med stencil masks. Jag har ritat runtom med Spectrum Noir-pennor och sedan gjorde jag prickar runt stjärnan. Till sist har jag ritat dit linjer med hjälp av C-thru, som är en linjal med 90 graders vinkel som du lägger mot den lodräta kanten.

Kort sex: IMG_2904 Här är det sista alstret jag har att visa idag. Jag har stansat ut två fjärilar, en hel och en mönstrad. Båda är från Elizabeth Craft Designs. Den undre hela har jag låtit vara helvit medan jag sedan färglagt den sirliga med turkosa toner som fått flyta in i varandra. TIPS! Sätt dubbelhäftande tejp på baksidan av pappret till den sirliga diesen. Det blir mycket lättare att klistra ihop dem sen än att slippa hålla på med lim. Bakgrundspappret har jag bara spritsat med diverse turkosa färger. Jag tycker de är helt underbara. Fjärilen har klistrats på och till sist har jag stämplat ordet. Man kan se att allt jag gjort aldrig blir helt perfekt. Det måste det ju inte bli heller. Det viktigaste är att man har kul under skapandet. Det är bara du som vet hur det var tänkt att se ut från början och skapandet är en resa som ibland tar dig till andra ställen än du trodde när du startade. Oftast kan du använda pennor och andra saker på så många fler sätt än du tror att du kan. Spectrum Noir-pennorna är prisvärda och utmärkta för den som gillar att färglägga lite och enkelt.

Material:

Crafters Companion Neenah Classic Crest Card A4
Crafters Companion Spectrum Noir Generation 2
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Smitty’s ABCs
Lawn Cuts Custom Craft Die – Small Stitched Square Stackables
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Quinns ABCs
Hazel and Ruby Stencil/Mask – Brush Script Alpha
Hazel and Ruby Stencil/Mask – Everyday
Jillibean Soup Stamp & Stencil Set – Alpha Ruler
Sanford Sharpie Extra Fine Point Poster Paint Marker

Jag hoppas ni fått inspiration. Vill ni se mer av vad jag gör annars har jag en privat blogg. Tack och ha en kreativ dag. 🙂

Kram Ciza

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *