Mixed Media-kalender

I vintras kände jag att jag behövde en papperskalender för att hålla ordning på mitt liv. Visserligen kan jag inte leva utan digitala kalendrar heller, men i pappersvarianten är det lättare att skriva upp småsaker som liksom inte hör hemma i cybervärlden. Sagt och gjort, jag satte mig vid datorn och fixade till kalenderblad så att de blev exakt som jag ville ha dem. Min kalender är i A4-format och jag har stora krav på hur sidorna ska se ut, så alternativet att köpa färdigt fanns inte.

Sen tog det ända till mars innan jag tog tag i det där med fram- och baksida så att jag kunde slippa lösbladssystemet. Bestämde mig för att kleta på så många roligheter jag hittade. 🙂

Kalender2015_02
Så här blev slutresultatet. Jag har ett laminerat ark framför (bortvikt vid fotograferingen) så att den inte ska glittra av sig för mycket eller bli alltför sliten.

Kalender2015_01
En bild innan mitt namn kom dit. Detta är fotat på natten med dagsljuslampa, det ovan i ”mulet dagsljus”. Jag har använt fotoalbumskartong som bas då jag tyckte att cardstock var lite för tunt.

Jag grundade hela sidan med vit gesso för att få en yta där allt fäster på samtidigt som kartongen inte blir genomblöt och förstörd av allt kladd. Sen gick jag lös med sprayer, stenciler och stämpelfärg.

Kalender2015_04
En Tim Holtz-stencil som jag målat med glitterfärg i. Det smetar ut lite, men det blir bara läckert, tycker jag. Detta var aldrig tänkt att bli något perfekt konstverk, tvärtom. En studie i färg och rolighet.

Kalender2015_06
Fick användning för mina favoritfärger Lumière från Jacquard. Älskar hur de skiftar i rosa eller blått och guld. Det blir nästan orange och turkos när ljuset ligger rätt. De är tillräckligt tunna för att rinna snyggt utan att behöva späda dem med vatten.

Kalender2015_03
Närbild på glitter och cheese-cloth. Tog massor av Matte medium och kletade på, tryckte dit väven lite huller om buller och hällde på olika glitter innan allt torkade. Däremot behövs torktid mellan många andra olika moment för att slippa att färger blandar sig när man inte vill. Då är embossingfönen ovärderlig om man har ont om tålamod som jag har vid sådana här projekt. Med andra saker kan jag ha hur mycket tålamod som helst!

Kalender2015_05
Hade inte siffror som passade så jag tog stora, vita Thickers och fixade till. Målade med medium och strödde Stickles-glitter ovanpå. I efterhand kan jag konstatera att det är bättre att ordna glittret innan man sätter fast bokstäverna då glittret gärna fastnar på pappret under där det inte var tänkt att vara något glitter. Men man lär så länge man lever. Brukar oftast bara köpa vita bokstäver och siffror just för att det är så enkelt att fixa exakt den färg man vill ha själv på olika sätt.

Sista delen i projeket var att binda ihop alla papper inklusive pärmar med Bian (Bind-It-All). Så smidigt och enkelt att göra böcker och häften skräddarsydda!

Kalender2015_07
Nästan allt material jag lekte med denna gång.

Materiallista:

Färg:
Lumiere Metallic Acrylic Paint – Halo Pink Gold
Halo Blue Gold
Distress Ink Pads

Spray:
Dylusions
Heidi Swapp

Glitter:
Stampendous – Crushed Glass Glitter Champagne
                          – flera olika microglitter
Ranger – Stickles Dry Fine Glitter

Stenciler:
Tim Holtz Layered Stencils – Splatters
– Clockwork
– Burlap
– Rays

Övrigt:
Matte Medium
Gesso
Cheese Cloth
Embossingfön
Dagsljuslampa
Bind-It-All
Spiraler till Bian
Thickersbokstäver

helena

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mixed Media-kalender

  1. Pingback: Mixed Media-kalender | Pandoras ask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *