Project Life – april

Så har då även jag gett mig på Project Life på riktigt. Gjorde ett uppslag för två år sedan, men i och med att Becky Higgins skulle komma hit så tog jag tag i det lite mer seriöst. Tänkte att det kanske kan vara bra att (obs varning för fult ord!) ANVÄNDA lite av de 7-8 core-kiten, plastfickorna, albumen, diverse månadskit och dekorationer någon gång. Sagt och gjort. Jag sorterade, redigerade och skrev ut foton för januari till maj i år. OCH gjorde back-up på alltihop! Missade det en gång och datorn kraschade. De foton som försvann där får jag aldrig tillbaka…
Jag fick till hela januari och februari (förutom lite dekorationer och journaling) på en dag. Så snabbt har jag aldrig scrappat tidigare. Det känns som att det här kan vara min grej. Sen återstår mycket träning för att få till det så där snyggt som jag skulle vilja att det var. 🙂
Nåja, första uppslaget för april är klart och det tänkte jag visa idag. Jag har använt High Five-serien, både core-kitet och chipboarddekorationer.

PL_April01_01
När hjärnan inte är helt påkopplad under fotoredigeringen är det lätt att det blir lite fel i formaten. Proportionerna är ju inte riktigt desamma i 4×3 och 6×4 och det råkade jag glömma. Missade lite i inställningarna när jag skickade allt till skrivaren också, men från och med juni kommer det att bli perfekt! Räddningen när fotona inte stämmer med fickorna är de helt vita korten. De finns i både 4×3 och 6×4 och jag använder dem en hel del som synes. Det kan hända att det tillkommer någon mer dekoration, men för mig är fotona viktigast. Så småningom ska jag skriva lite på kortet längst ner till höger, men det orkade jag inte idag.

PL_April01_02
Hittade en plastficka med lite annorlunda format. Vänsterfickan är 12×2, så där skar jag till en bit vit cardstock som grund. På det har jag fäst två 4×3-kort som jag skurit på mitten och sedan rundat hörnen på. Kameran är egentligen ett 4×3-kort också som jag gick lös på i skärmaskinen. Fotona på denna sidan är från ett av mina paradis: Guds gröna ängar (Skipås) norr om Halmstad. Fantastisk natur att njuta av.

Pennorna jag använt är både Becky Higgins egen journaling pen och Uni-Balls gelpenna. Gelpennan finns i flera färger och jag älskar dem. När jag provade (inga garantier från min sida alltså) så funkade båda två att skriva med på foton utan att det kladdar. Men testa gärna först för att vara helt säker!

Materiallista:
Project Life:
Becky Higgins Core Kit – High Five

Becky Higgins Chipboard Stickers – High Five
Becky Higgins  – 4×6 White Cards
Becky Higgins  – 3×4 White Cards

Plastficka Becky Higgins – Design Y – finns i Small Variety Pack 6
Plastficka We R Memory Keepers – 50037-7
Becky Higgins – Hörnstans

Pennor:
Becky Higgins – Journaling Pen

Uni-Ball Impact Gel Pen – flera färger
Övrigt:

Cardstock vit – Bazzill Classic (slät)
Elizabeth Craft – Dubbelhäftande tejp
Tonic Studios – Skärmaskin liten giljotin
Månadskortet fanns i mina lådor…

 

 

helena

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Project Life – april

  1. Pingback: Project Life – april | Pandoras ask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *