DIY Regnbågsdyna

För ett tag sedan kom det ett nytt tillskott till Distressdynorna – en helt blank, som man kan färga precis hur man vill. Har tittat på Tim Holtz egna videor och andra på YouTube och alla verkar göra ombre-dynor, dvs tre toner av en färg, eller tre färger som matchar bra. Det tyckte jag lät lite tråkigt, för jag tänkte genast regnbåge. Och nu har jag äntligen fått till min dyna! Är väldigt nöjd faktiskt.

Gjorde ett snabbt och enkelt Project Life-kort med dynan som blev så här:
DIY Rainbow_13
Lite plats att skriva på om jag vill, annars tycker jag att det är snyggt som det är.

Ska inte gå händelserna alltför långt i förväg utan berätta hur jag gjorde dynan.

DIY Rainbow_01
Valde ut sex distressfärger som skulle kunna funka till en regnbåge. Egentligen ska det vara en blå till (indigo) men jag (som älskar blått) tror att det skulle kunna bli för stort inslag av blått, så jag valde bort den.

DIY Rainbow_02

För att få lite känsla för hur breda ränder jag skulle göra tejpade jag fast en liten pappersbit med samma bredd som dynan. Mätte och målade lite. Sen var det dags att ha på färg. Det blev inte perfekt rakt när jag gjorde min, men jag är inte ute efter perfektion idag, utan en läcker effekt.

DIY Rainbow_03
Alla färger på plats. De går i varandra lite där jag med flit överlappat. Jag fick för mig att det eventuellt blir snyggare när man stämplar om färgerna är aningens blandade redan på dynan. När man fyller på en vanlig distressdyna brukar det behövas tre hela pipetter (sitter fast i flaskans lock), men då denna är helt tom tog jag nästan en hel av varje färg. Började med drygt en halv och gick sen för att äta lunch medan färgen sögs in.

DIY Rainbow_04
Efter lunchen kunde jag se hur färgen tagit sig ner en bit (jag lät den stå med locket på). Drog i lite färg till för säkerhets skull.

DIY Rainbow_05
För att kunna se vilken kombination jag har på min dyna tog jag fram min roller, rollade på dynan (man behöver lyfta på den lite så att det kommer färg runt om hela rullen) och färgade sedan in locket. Duttade lite försiktigt med hushållspapper där det blev för blött (vågade inte chansa med värmefönen då locket är i plast).

DIY Rainbow_06
Jag har etiketter på sidan på alla mina dynor och denna fick givetvis också sen. Ska skriva en klisterlapp att sätta på undersidan där det står exakt vilka färger jag använt för mitt minne kommer inte att räcka tills det är dags att fylla på.

DIY Rainbow_10
Rollern är mycket praktisk då det finns små fötter så att man kan lägga ifrån sig den utan att det kladdar på underlaget.

DIY Rainbow_11
Gör man en randig dyna gäller det att titta noga var färgen kommit om man använder en stämpel som är större än dynan. Här syns det tydligt var jag missade. Gör om, gör rätt. Lite övning bara, så går det jättebra.

DIY Rainbow_12
Det blev bättre på andra försöket och jag lade till en Tim Holtz-stämpel som jag tyckte passade.

Återkommer med fler tips och idéer med min regnbågsdyna! Ha det bra så länge.

helena

 

Materiallista:

Distress It Yourself Ink Pad

Refiller till Distress Ink
Jag använde:
Barn Door
Spiced Marmalade
Squeezed Lemonade
Mowed Lawn
Salty Ocean
Seedless Preserves

Rollern finns i tre olika storlekar Inky Roller Brayer

Mina stämplar är under omorganisation så jag fick ta några gamla jag hittade då de nya verkar ha gömt sig…
Den runda stämpeln kommer från Stampendous men verkar tyvärr ha utgått ur shoppen
Tim Holtz-stämpeln jag använde heter #Hashtags men denna är väldigt lik (fast utan #): Tim Holtz Simple Sayings

Cardstock svart – Bazzill Orange Peel
Ranger – Watercolor Paper

Tonic Studios – Skärmaskin liten giljotin

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på DIY Regnbågsdyna

  1. Pingback: DIY Regnbågsdyna | Pandoras ask

  2. Pingback: DIY Regnbågsdyna del 2 |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *