En blå layout

Till den här layouten valde jag en blå färgskala. Jag älskar blått! Det finns dessutom så många olika nyanser av den färgen, så det går finfint att matcha ihop flera olika nyanser på en layout.

IMG_6429

Jag började med att använda en stencil och svart Distressdyna för att göra lite bakgrundsmönster.
Eller, egentligen börjar jag faktiskt med att lägga ut pappersbitarna och dekorationerna utan att limma fast dem, för att se exakt var jag ska göra mönstret. Då slipper man chansa!
IMG_6430

Kanterna på pappersbitarna chalkar jag nästan alltid på mina layouter. Jag gillar effekten som blir då! Det blir liksom en skarp, markerad övergång mellan bakgrundspapprets vita färg och den färg som är på pappret som ligger ovanpå.IMG_6431

Jag stänkte också med lite mist på bakgrundspappret. För att få lite större droppar skruvar man av korken på mistflaskan och stänker med stigarröret.
Om man vill ha flera små, små droppar istället så skruvar man av korken och doppar ner en smal, fin pensel som man stänker med på pappret.IMG_6432

Materiallista:

Mönstrade papper: American Crafts Mia Silver Foil, Madison. Bella Blvd Ice Strandz, Bell Pepper Strandz
Dekorationer: Bella Blvd Enamel Shapes (hjärta) Ice Doodads,  American Crafts Lasercut Wood Veneer (rund trädekoration), American Crafts Acrylic Shapes (transparanta blå-gröna dekorationer)
Stencil: Tim Holtz Dot Fade
Mist: Prima Color Bloom Spray Sparkling Pastel Soft Teal
Svart Distressdyna
Bokstavsstickers: American Crafts Transparent Alpha

Tack för mig för denna vecka! Vi ses väl snart igen?

ulrika

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *