Glorious mess – art journal och gelliprinting

cili in papers art journal mess maya isaksson

Idag är jag tillbaka med ett mixed media-projekt. Jag har dammat av min gelliplate och gjort lite tryck. Första gången gick det lite sådär men jag testade lite nya metoder och då gick det mycket bättre, men mer om det snart. Ett av trycken fick bli en sida i min art journal. Sidan är rätt enkel, jag tog ett tryck, limmade fast det på en sida med hjälp av något så avancerat som ett limstift. Jag tonade ned mitten av sidan med gesso. Målade en bladranka runt sidan och färglade bladen med AquaTint som täcker rätt bra, jag lade på tre lager för att få det nog täckande men inte helt så att bladen fick lite struktur. Jag skuggade med vit gelli roller och använde ett par Distress Markers för att skugga bokstäverna. Jag skvätte lite av den vita och svarta Aqua Tintsen över sidan också. Det blev lite av en glorious mess i mitt pysselrum också men det gjorde inget för jag hade ju roligt under tiden!

cili in papers art journal mess maya isaksson detail

Närbild på hörnet av sidan med alla fina färger. Mitten av sidan blev rätt mörk och murrig så det var därför jag valde att måla över den med Gesso för en ljusare sida.

cili in papers gelliprints maya isaksson

Här är några av de tryck jag fick fram, jag tyckte de blev rätt coola! Sist jag tryckte använde jag skrivarpapper för att jag ville träna. Jag såg ett tips på youtube där de använde baksidan på ensidiga scrapbookpapper och jag hade en bunt gamla fula som jag inte hade något emot att offra och det blev faktiskt mycket bättre. Jag använde några få olika akrylfärger (jag tog de jag hade i gömmorna, alla olika märken och olika tjocka, bara färger jag gillade) för att förhindra att det skulle bli en brun sörja av allt. Sist men inte minst, jag lade på mer färg på gelliplaten. Det gör att färgen inte torkar så fort och om man är snabb och sprayar lite vatten på efter varje tryck så får du ett rätt täckande tryck först och sen ett par ljusare och mer genomskinliga tryck som blir superfina. Jag använde masker i början men då pappret var rätt tjockt så syntes inte det så bra så på slutet körde jag på med färgen och skrapade mönster i den ibland istället. Det blir ändå jättefint så jag är nöjd och ser fram emot att använda mina tryck till något kul!

Hoppas du fått lite inspiration att testa monoprinting på gelliplate! Här är materialet jag använde.

Material:
Dyan Reaveley’s Dylusions Creative Journal
Stampendous Creative Palette Monoprinting Plate 8.5X11
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Essentials
Inky Roller Brayer Medium
Akrylfärg
Uni-Ball Signo Impact Gel Pen Bold Point – White
Sharpie Fine Point Permanent Marker Open Stock – Black
Project Life Journaling Pen Set 3 Pack – Black
Tim Holtz Distress Marker – Tumbled Glass
Tim Holtz Distress Marker – Worn Lipstick
Tonic Studios Funky Stick 21g

maya
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *