Mina 3 favoriter

Denna veckan på CiLi in Papers blogg kommer vi DT-tjejer att visa våra 3 favoritsaker som vi typ inte kan leva utan när det gäller Scrapbooking. Alla gillar vi olika saker och att bara får välja 3..hoppas att ni kommer att gilla inläggen som kommer under veckan.

Här kommer mina 3 favorit saker som jag inte kan vara utan när jag ställer mig vid min scrapyta och gör det jag älskar mest. Papperspyssel, Scrapbooking, Cardmaking, PL eller vad man nu gör för att må bra och när det kliar i fingrarna.

Det kommer att bli många kort denna gången bara så ni vet 🙂 .

Min första favoritsak som jag inte kan vara utan är min skärmaskin vad skulle jag göra utan den, inte mycket..
IMG_5369

Det finns ju självklart en uppsjö av olika skärmaskiner på marknaden med denna gillar jag som kortmakare väldigt mycket. Då den är så stor att jag kan göra ett 6×6 kort utan att ta fram det underliggande armarna som mäter ut hela 12×12. Maskinen kommer med ett skärblad och ett bigblad.

IMG_5370a

Med det Orangefärgade skärbladet så finns det en kniv som gör att du kan dela dina cardstock eller designerark i den storleken som du själv vill ha dem, här har jag lagt mitt cardstock på 5 1/2 inch eller 14 cm om man hellre vill mäta i det. Det är tydliga markeringa och det är även ett rutmönster på hela ”skärmattan” så det är ju väldigt lätt att se så allt blir rakt.

IMG_5371

Den gråfärgade bladet bigar =viker mitt papper. Utan att skära igenom det utan bara för att man skall kunna vika sina kort med snygga vikningar. Ännu viktigare om man gör kortvikningar.
Här kan ni titta på ett tidigare inlägg som Helena har gjort om olika skärmaskiner går gärna in och kolla på det för att se vilken skärmaskin du gillar bäst.

Min andra favoritsak är stämpeldynor man kan aldrig ha för många eller hur?
IMG_5367a

Här ser ni några av mina favorit dynor. Alla fyller olika behov och har olika egenskaper. För mig är det viktigt att ha en bra svart stämpeldyna och jag gillar verkligen Archival Ink den blir riktig svart och stämplar med en snygg krispigt resultat. Mina VersaColor Pinecone-Pigment Ink alla som följer mig att jag är väldigt förtjust i att använda. Då den är mörk brun och ibland blir svart lite väl mycket och då är Pinecone perfekt. Hero Arts har några roliga dynor som är Ombré färgade och även enfärgade som finns i små kuber. Alla dessa dynor är Dye-ink och tar lite längre tid att torka och då får det sin ”riktiga” färg.

oragami_neon-ombre-MM (2)

Sen behöver man ju förstås några Distress dynor och det finns hela 61 färger att välja mellan. Distress dynorna reagerar med vatten och det är ju ingen dyna som jag väljer att stämpla med för det blir lite suddigt och inte så krispigt resultat. Att färga in en bakgrund är nog det vanligaste jag gör med mina distress dynor eller att använda att som färgläggning med en pensel eller vattenpensel.

Min tredje favoritsak är min embossingfön som jag ofta använder.
IMG_5364a
Och om jag bara har en nej tydligen inte.. 😉 . Den vita är den nya som jag har fått då min kära sambo inte tycker att jag skall väsnas för mycket. Den blå låter alltså väldigt mycket medans den vita Heat it är i princip tyst, när du sätter på den hörs det knappt alls. Det blir ju så mycket enklare att dela kontoret med sambon när jag väsnas lite mindre när jag scrappar 😉 .

IMG_5372     IMG_5375

Här har jag stämplat med både Archival Ink och Versa Color Pinecone och sedan täcker jag dem med Stampendous Clear embossingpulver.

IMG_5379        IMG_5380

Här ser ni mig när jag använder min embossingfön över mina stämplar och när det är färdigt så ser du resultatet på sista kortet. Dock lite svårt att se hur resultatet blir men det bli ju lite glansigt och om man nu vill färglägga så är det en liten upphöjning som gör att det är lättare att hålla sig innanför linjerna. Så att embossa mina stämplar tycker jag är ett bra sätt både om man vill färglägga eller bara för att få en lyster i sin stämpel.

Material:
Tonic Studios Super Trimmer
Archival Ink Pad
Versa color Ink Pad
Hero Arts Ink Pad
Distress Ink Pad
Crate Paper Little You Clear Acrylic Stamps
Ranger Ink Heat Tool – Embossingfön

Detta är min 3 favoritsaker som jag inte kan klara mig utan när jag scrappar i min lilla värld av Papperspyssel.
Vilka är dina 3 favoritsaker?

Ha en härlig tisdag.

karin

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *