Mina tre favoriter

Hej! Ulrika här. Idag är det min tur att berätta om de tre saker jag inte klarar mig utan när jag scrappar. Hela den här veckan kan ni läsa om designteamets favoriter, så glöm inte att kika in flera gånger denna vecka.

Först ut nämner jag fluid chalk. Det har jag använt i många år, och jag tröttnar aldrig.2016-03-08_08-08-11

Jag använder vanligtvis svart chalk, men ibland även brun. Jag använder det för att svärta ner kanterna på de papper jag fäster på mina kort och layouter. Jag gillar den kontrasterande effekten det ger!

Här kommer ett exempel, en layout som jag visade er i somras här i CIP-bloggen.
Jag tycker att det syns riktigt tydligt här att cirklarna ”poppar ut” och syns mycket bättre då man markerat kanterna med svart.
IMG_6515

Även fotona på mina layouter brukar jag chalka svarta runt kanterna. Jag skriver ut dem själv på en bra fotoskrivare och väljer att spara en vit ram runt dem när jag skär till dem. Jag använder sedan en speciell penna som det går att skriva på fotografier (och andra blanka ytor) med. Med pennan ritar jag en ram på gränsen mellan det vita och själva motivet.

Material:
VersaColor Pigment Inkpad
Prima Chalk Fluid Edger Pad
Zig Photo Signature Marker – Black

……………………………

Nästa sak jag inte klarar mig utan är 3D-kuddar. 
2016-03-08_08-11-38 2016-03-08_08-13-47

De finns som ni ser på bilderna i både svart och vitt. Och man kan ju undra vad det ska vara bra för med olika färger, då de alltid placeras bakom papper och foton… Men det är inte så dumt! Om man ska fästa t.ex. en sirlig diecut i svart cardstock på ett mörkt papper så blir ju 3D-kuddarna helt osynliga om du kikar på kortet från sidan! 🙂
På den här layouten tycker jag att det syns ganska tydligt att jag fäst fotot på 3D-kuddar:

IMG_7175

Material:
3D-kuddar

……………………………

Det är verkligen svårt att bara få välja ut tre saker som är ens favoriter och som man alltid använder… Jag skulle såklart vilja nämna min skärmaskin, mina mister och stencils. Men jag har ändå valt att sist men inte minst välja min dator på vilken jag skriver min journaling/text. Det tänkte jag berätta lite mer om.

IMG_7464

Det hela är egentligen mycket enkelt! Ingen raketforskning direkt. Jag slår mig ner vid datorn och öppnar ett skrivprogram som på min Mac-dator heter Pages. Det funkar i princip som Word.
Jag skriver texten och försöker uppskatta hur jag ska placera radbrytningar utifrån var på layouten jag ska placera mina textremsor. Jag väljer oftast ett vanligt typsnitt som heter Arial Narrow, 12 punkter stor. Jag placerar sedan ett cardstock (vanligtvis vitt) i min skrivare. Det finns ju cardstock att köpa i lettersize (ungefär som A4), men jag brukar oftast skära till ett passande papper av ett vanligt 12×12 tum stort cardstock.
Jag skriver ut mitt ark, och sätter mig sedan med skärmaskinen (ja, där kom den ja!) och skär ut mina textremsor. Jag chalkar alltid kanterna (och där kom chalken med igen också! 😉 ) på remsorna. Sen är det bara att placera ut dem på layouten, och sedan fästa dem med lim när jag är nöjd med placeringen.
Här får ni ett exempel i form av en tidigare Cili In Papers-layout där remsorna är framträdande:

IMG_7185

Jag hoppas jag kunde ge er lite inspiration! Kika in resten av veckan också, för fler av DT-medlemmarna kommer berätta om sina tre favoriter! Det är inget du vill missa.
Det är jättekul om du lämnar en kommentar, berätta gärna vilka tre saker du INTE klarar dig utan!

Kram på er!

ulrika

 

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mina tre favoriter

  1. Ann-Jeanette Gäfvert skriver:

    Ulrika; vilka underbara och inspirerande layouts du gör! You make my day!
    Ann-Jeanette

  2. Pingback: Nyheter, nyheter & nyheter! |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *