Att göra egna stenciler med Silhouette Cameo 2

Denna veckan har jag provat att göra egna stenciler med min Silhoutte Cameo 2, kul att själv kunna bestämma vilket mönster du vill att din stencil skall ha.

20160416_221406

Det första man måste göra är att välja sitt motiv som du sedan vill göra till en stencil och göra den redo i Silhouette Studios. Där får man även reda på vilket djup som skärbladet skall vara inställt på.

20160423_171932

Här ser ni när jag precis har lagt in min skärmatta med Stencil Material för att börja göra mina klipp.

20160423_174657

Här är en närbild på hur det ser ut när jag väljer den filen jag vill klippa ut, det bästa med Silhouette Cameo 2 är att den är utrustad med ett USB-uttag så jag lätt kan sitta vid min dator förbereda alla klipp jag vill göra och sedan ta med mitt USB-minne och göra mitt klipp.

20160424_185959

Det jag fick lära mig den hårda vägen, är att stencilen är väldigt klibbig och att den fastnar för bra på cardstocket. För att få den lite mindre klistrig så satte jag den på en handduk för att ett lagom med fäst förmåga på mitt cardstock som jag valt. Prova gärna först på ett vanligt vitt papper från din skrivare så ser du om den lätt lossnar från pappret annars får du kör en ny omgång på handduken 😉 .

20160424_194456

Här ser ni några olika stenciler som jag har sprayat med Heidi Swapps Color Shine.

20160424_192602 (1)

Här har jag tagit Distress Ink och skapat denna bakgrunden genom stencilen.

IMG_5427a

Här har jag använt min Color Shine sprayade bakgrund till ett kort.

IMG_5426a

Här har jag sprayat med lite vatten ovan på min Distress yta för att få lite vattenfläckar och sedan lagt till en text längst ner på mitt kort.

IMG_5425a

Här ser ni det färdiga kortet med en stencil som jag gjort själv såå kul <3 .

Material:
Silhouette Cameo-2 Electronic Cutter
Silhouette Adhesive Back Stencil Material 12X24
Heidi Swapp-Color Shine
Lawn Fawn Custom Craft Die – Scripty Love
Lawn Fawn Custom Craft Die – I Love You Border
Sizzix Bigz XL Alphabet Die by Tim Holtz
Crafters Companion Centura Pearl Printable Card Pack A4 10Pkg 300gr – Fuchsia

Det var allt från mig sista tisdagen i april, hoppas att alla får en härlig vecka.

karin

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Att göra egna stenciler med Silhouette Cameo 2

  1. Pingback: Att göra egna stämplar med Silhouette Cameo |

  2. Gunilla R skriver:

    Häftigt! Har du också skurit ut ”Love U” från din silhouette? I så fall, vilken font?

    • Pyssel Karin skriver:

      Gunilla jag har använt Scrity Love-die från Lawn Fawn och U:et kommer från Word Play-Tim Holtz stora die. Så tyvärr inte ingen Font..Det finns många snygga att välja på i Silhouette Studios.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *