Att göra egna stämplar med Silhouette Cameo

Vilken dröm va?! Att kunna göra egna stämplar! Det kan man i Silhouette Cameon. Jag vill dock börja med att påpeka att den kan inte tillverka stämplar med avancerade sirliga mönster och så, utan stämplarna blir helt ”platta”. Häng med så ska jag visa vad jag menar, det är ändå helt fantastiskt! 🙂

Det du behöver är antingen Stamping starter kit, eller så köper du special-skärmattan och stämpelmaterialet (gummiarken) separat. I kitet får du såklart lite mer än bara matta och skärmaterialet. Där får du med akrylblock, stämpeldyna, 10 exklusiva skärfiler att ladda ner samt en instruktionsbok med idéer.

Stamping starter kit:

2016-04-26_14-48-32

Stämpelmaterial (gummiark) och special-skärmattan:

2016-04-26_14-51-05

Du får absolut inte använda dina vanliga skärmatta till gummiarken! Du måste använda den speciellt designade skärmattan som är perforerad.

Jag valde ut en fin ram och några stjärnor.

Skärmavbild 2016-04-01 kl. 18.04.03

Under fliken Skärningsinställningar väljer du Stämpelmaterial. Glöm inte att ställa in att du har en annan skärmatta också. Kniven ska ställas in på 9.

Skärmavbild 2016-04-01 kl. 18.07.00

Jag gjorde en extragrej också. Jag valde Offset på skärfilerna. Det gör att jag lite senare kan skära ut en ”matta” i papper som blir som en perfekt bakgrund till stämplarna. Det syns på bilden längre ner. Jag har tyvärr svårt att förklara exakt hur jag gjorde för jag testade mig fram och la inte på minnet exakt hur jag gjorde… Med det sagt kan jag väl passa på att uppmana att sätta er och ”leka” lite med Silhouetten! Testa olika funktioner, högerklicka och var inte rädd att testa! 😉

Skärmavbild 2016-04-01 kl. 18.03.05

Så här såg Offset-figurerna ut, och som ni ser använde jag då vanliga skärmattan (ihop med ett vitt pappersark) för att skära ut dem på samma sätt som du skär ut vanliga figurer.

Skärmavbild 2016-04-01 kl. 18.21.43

Här ser du mina utskurna stjärnor sittandes på akrylklossen, och hur jag stämplat med dem. Det var lätt att få ur de färdigskurna stämplarna ur gummiarket. Versafine-dynan funkar utmärkt till detta!

IMG_7667

Om ni ger mig underkänt på stämplandet vill jag påpeka att detta var mitt första försök! 🙂 Jag vill dock hävda att stämpelmotivet blir lite distressat som ni ser på bilden. Men jag älskar den effekten!

IMG_7668

Här ser ni ram-stämplarna. Ja, det blev ju två stycken eftersom jag kan använda även den ”negativa” delen (den som skurits ut i mitten).

IMG_7669

Här kan ni se hur jag testade stämplarna på ”mattorna” jag skar ut ur papper. Rätt kul idé om man vill göra ett kort med en liten skylt på t.ex.

IMG_7670

Och nu tänker ni säkert: Vad läckert det vore att embossa med de där stämplarna! Ja, svarar jag då! Det blir jätteläckert! Här testade jag med ett knalligt gul-orange embossingpulver! I like it!

IMG_7673

Material:
Silhouette Cameo-2 Electronic Cutter
Silhouette Stamp Kit
Silhouette Cutting Mat For Stamp Material 7,5″X6,5″
Silhouette Stamp Material 6X7.5 3/Pkg
VersaFine Ink Pad

Skärfil:  Echo Park Stars #27272
Jag har använt orange embossingpulver från min egen scrapvrå, men du hittar färgglatt embossingpulver  HÄR!

Hoppas att det här var ytterligare ett intressant inlägg om Silhouette Cameo. Ni vet väl att jag gjort inlägg varenda onsdag under april månad om Silhouetten? De tidigare inläggen hittar ni HÄR, HÄR och HÄR! Och hörrni, ni missade väl inte DT Karins inlägg igår där hon visade och berättade hur hon skar ut egna stenciler med Sillen?! HÄR hittar ni det inlägget.

Och vet ni va’?! Jag har mer att visa, och kommer förhoppningsvis fylla några av onsdagarna i maj med inlägg om Silhouetten. Välkommen tillbaka! Ja, ni behöver ju inte vänta ända till maj förstås. I den här bloggen dyker det upp roliga, fina, inspirerande saker nästan varje dag, så jag tycker du tar och kikar in redan imorrn…

Ha det fint!

ulrika

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker, Tutorial, Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Att göra egna stämplar med Silhouette Cameo

  1. Linda skriver:

    Hej Ulrika!

    Fantastiskt inlägg! Hoppas de är ok med några följdfrågor! Materialet, är de hård gummi? De ser ut lite som någon form av skumgummi liksom? Blir tjockleken på stämpeln 1,9 cm? Tyckte jag läste de någonstans 🙂

    Vänligen, Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *