Mixed Media Flaska

Tiden går fort när man har roligt! Idag är det lördag igen och vår gäst designer Eeva visar ett nytt alster! 🙂

Idag visar jag en flaska som jag altrat. Jag börjar med att stryka på ett lager med vit gesso och sedan tar jag fram gammalt mönsterpapper som jag hittar i mina gömmor. (det är gamla symönster från när min mamma brukade sy kläder) Jag vill skapa struktur och skrynklar ihop papperet till en boll så att den får extra många veck och skrynklor. Jag använder matt medium för att klistra fast papperet på flaskan och stryker sedan över med 2 lager gesso. Jag vill gärna ha ännu mer struktur på flaskan så jag hämtar några stenciler ur mina gömmor och gel medium och stryker på ett lager. Cili in Papers har många fina stenciler i butiken.

fl2

Nu fattas färg, massvis med färg. Denna gång tar jag fram mina Dylusion sprayer. Jag sprayar hela flaskan med olika färger och låter det sedan självtorka. Medan det torkar tar jag fram lite dekorationer. Finnabair har art pebbels som är jättefina att dekorera med. Jag tar även fram något jag inte använt på flera år, nämligen alcohol ink. Det kan man använda för att färga dekorationer med glatta ytor som tex stenen. Ur mina gömmor tar jag också fram diamantliknande småstenar som jag färgar med alcohol ink. Pebbels klistrar jag fast med 3D matt gel då den håller för även tunga dekorationer.

fl8

Korken är svårast. Jag funderar i flera dagar innan jag får en idé. Jag stryker på ett lager gesso. Sedan tar jag matt medium och Finnabairs art stones och börjar klistra fast de små stenarna på korken. Jag kletar på med matt medium och häller på art stones och försöker få så många som möjligt att fastna. Upprepar det hela tills jag är nöjd. Det måste torka ordentligt mellan varje strykning av matt medium. När allt har torkat ordentligt, stryker jag på med ett lager gesso och sprayar sedan med Dylusions spray.

fl6 (1)

Såhär blev den färdiga flaskan!

fl7b

Material:

Flaska att altra
Mönsterpapper från gömmorna
Stenciler
Adirondack Earthtone Alcohol Ink – wild plum
Dylusions Ink Spray
Liquitex Acrylic Gesso
Prima Marketing Finnabair Art Basics 3D Matte Gel
Prima Marketing Finnabair Art Ingredients Art Stones
Prima Marketing Finnabair Art Ingredients Melange Art Pebbles
Ranger Studio Multi-Medium

 

Vi ses nästa lördag! Med vänlig hälsning, Eeva

eeva

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *