Distress rutor på 2 olika sätt

Denna veckan har jag varit framme med mina Distress Dynor igen. Man kan ju göra så mycket roligt med distresserna och det finns ju både Ink, Mini-Ink, Paint, Stain, Spray, Markers och Crayon.

Den första rutan har jag gjort med att ta ett stämpelblock och lagt 3 lager med det färgerna jag valt och sedan sprayade jag hela blocket med vatten.

20160506_225751a       20160506_230007a     20160506_230032a

Här ser ni det första 3 stegen innan jag vänder  och sedan vände jag hela blocket till ett cardstock som jag redan förberett i en lämplig storlek.

20160506_230117a      20160506_230237a

Här ser ni hur det ser ut när jag precis har lägat mitt ”blöta” stämpelblock över cardstocket och när jag sedan vänt det och tagit bort stämpelblocket ser ni det färdiga resultatet. Coolt eller hur och det blir inte lika någon gång..

20160507_212413a      20160507_212922a

Min andra distressruta har jag gjort med hjälp av post-it lappar som jag har rivit lite i så att det blir ett mönster i sig. Sedan sveper jag över rutan med det färgerna som jag valt tills jag är nöjd.

Och helt plötsligt har jag gjort 2 helt olika bakgrunder för 2 kort.

20160508_201827

Här ser ni mina bakgrunder och stämplar som jag förbereder för korten och som alltid så kan man ju ändra sig..tänkte först att maska stämpeln från Vilda Stamps men valde att behålla hela tillslut ändå. Det översta stämpelsetet fick vi i Goodiebagen på Meet&Greet 2015 en riktigt kul helg med massor av Scrapbooking 🙂 .

IMG_5436a

Här är mitt en kort och bakgrunden som jag gjorde med post-it lapparna.

IMG_5435a

Här är mitt kort som jag gjorde med stämpelblocket och en sprayflaska med vatten.

Material:
Distress Mini Ink
Crafters Companion Sheena Douglass White Stamping Card A4 – Pack of 60
Ranger Ink Archival Inkpad – Jet Black
Inkadinkado Clear Stamps 4X8 – Meadow
Crafters Companion Sheena Douglass A5 Rubber Stamp Set – Wonderful Day
Stampendous Detail Embossing Powder – Clear
Vilda Stämpel (slut i web)

Det var allt från mig denna härliga sommartisdag ut och njut av sol och värme.

Pyssel Karin

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Distress rutor på 2 olika sätt

  1. ia Ladestam skriver:

    Hej! Så åtroligt fina bakgrunder. Har lite frågor kring dem. 1. Går det att använda andra sorters stämpeldynor. Jag har mest versa color. 2. Har du sprejat med vatten på båda alternativen.

    • Pyssel Karin skriver:

      Hej, kul att du gillar mina bakgunder. Tyvärr är det ju så att Distress-dynorna är det som reagerar med vatten på just det här viset. På fråga 1 så kan du använda andra stämpeldynor om du gör den bakgruden med Post-it lapparna. Men andra stämpeldynor kommer inte att blanda sig eller reagera med vatten som Distess-dynorna gör. På fråga 2 jag har spejat båda bakgrunderna med min Distress Sprayer för att få stora droppar vatten som jag sedan torkat bort med hushållspapper. Lycka Till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *